Türkiye (Son Dakika) Helva paketinde Hollanda'ya eroin

Helva paketinde Hollanda'ya eroin

Paylaş
Helva paketinde Hollanda'ya eroin

Konya'da helva paketleri içinde deniz yoluyla Hollanda'ya eroin sevkiyatı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan, gıda şirketi bulunan ve şebekenin lideri olduğu iddia edilen 45 yaşındaki avukat O.C.'nin de aralarında olduğu 4 kişi, bugün Antalya Adliyesi'ne sevk edildi

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 22 Aralık 2011 günü merkez Karatay İlçesi İsmil Beldesi yakınlarında, rutin yol kontrol uygulaması yaptığı sırada 35 yaşındaki Yılmaz T. yönetimindeki kamyonetini durdurmak istedi. Polisin ’dur’ ihtarına uymayan Yılmaz T., kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı. Kamyonette yapılan aramada yurt dışına götürülmek üzere hazırlanmış, helva paketleri içinde 137 kilo eroin ele geçirildi. Yılmaz T. de çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

ŞEBEKE HOLLANDA VE ALMANYA BAĞLANTILI


Yılmaz T.’nin bir şebekeye bağlı olduğu üzerinde duran ve araştırmasını derinleştiren polis, şebekenin Hollanda ve Almanya’da da bağlantılı olduğunu saptadı. Şebeke, teknik ve fiziki takibe alındı. Türk, Alman ve Hollanda polisi 11 Mayıs 2012 tarihinde Hollanda ve Almanya’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Hollanda’da 1, Almanya’da da 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Türkiye’den 250 kilo eroini helva paketleri içinde gemiyle önce Almanya’ya, oradan da Hollanda’ya götürdüğü saptandı. Gözaltına alınan aralarında Türk’lerin de bulunduğu 5 kişi, gözaltına alındıkları ülkelerde tutuklandı.

3 İLDE 8 GÖZALTI


Konya Emniyet Müdürlüğü ise Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, şebekenin Türkiye’deki üyelerini teknik ve fiziki takibe devam etti. Yaklaşık 13 ay süren takibin ardından geçen cuma günü Konya merkezli olmak üzere Mersin ve Sakarya’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen helva ve bakliyat üzerine pazarlama şirketi bulunan avukat O.C. ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 8 kişi sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Yapılan sorgulamanın ardından şüphelilerden 4’ü polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. O.C. ile birlikte toplam 4 kişi bugün soruşturmayı Antalya Cumhuriyet Savcılığı yürüttüğü için Antalya Adliyesi’ne sevk edildi.