Spor Helvacı: Şampiyonluğa inanıyorum

Helvacı: Şampiyonluğa inanıyorum

Paylaş
Helvacı: Şampiyonluğa inanıyorum

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, sezon sonunda Galatasaray'ın şampiyon olacağına inandığını söyledi

Galatasaray’ın şampiyonluk ümidinin hep devam ettiğini ifade eden Mehmet Helvacı, "Ligin sonucunu beklemek gereken bir süreçteyiz. Kardemir Karabükspor gibi, sezon sonu gelmeden aradaki farkı açıp şampiyonluğu ilan etmedikten sonra herkes sezon sonunu beklemek zorunda.

Matematiksel olarak şampiyonluk şansı devam ettiği sürece, Galatasaray’ın şampiyonluk şansı devam eder. Ayrıca Galatasaray’ın şampiyonluk şansı matematiğe bağlı olarak değil, gücü itibariyle zaten var. Benim düşüncem, Galatasaray bu sezonu şampiyon bitirecektir. Bu bir inanç veya temenni değil" diye konuştu.

"HAKEMLER DE HERKES GİBİ HATA YAPABİLİR"

Helvacı, hakemlerin de futbol oyununun bir bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Hepimiz biliyoruz ki oyun kurallarında hakeme çarpan top kaleye girerse gol oluyor. Demek ki hakemler oyunun bir parçası.

Varlıkları tartışılmaz. Bu oyunun içinde bulunan her unsur, ayrı ayrı hata yapabiliyor. Belki yapmasalar daha iyi olabilir, ama hata yapıyorlar. Futbolcular, teknik direktörler, yöneticiler hata yapabiliyor. Hakemler de aynı şekilde hata yapabilirler, bunu hepimizin bilmesi lazım" dedi.

"TERS YOLLA MOTİVASYON YAPTILAR"

Taraftarlarının, Diyarbakırspor’a sahip çıktığını ve bunun örnek bir davranış olduğunu anlatan Helvacı, oyunculara yaptıkları protestonun ise ters yolla gerçekleşen bir motivasyon olduğunu savundu.

İkinci başkan Helvacı, Galatasaray seyircisinin Diyarbakırspor maçında yaptığı tek şeyin protesto olmadığını dile getirerek, şunları söyledi: "Galatasaray seyircisi, o gün bütün Türkiye’ye, hatta bütün dünyaya örnek bir tavır sergiledi.

Diyarbakırspor gibi Türkiye açısından normalleşmeye çok ihtiyacı olan bir kulübü, orada bağrına bastı, destekledi, tribüne çağırdı, alkışladı. Diyarbakırspor seyircisi ile birlikte tezahürat yaptı."

"JO’DA ÖLÇÜ KAÇTI"

Helvacı, bazen toplu hareketlerde psikolojik nedenlerle ölçünün kaçabileceğini, Jo örneğinde de bunun gerçekleştiğini söyledi.

2

Haberin Devamı