Dünya Hem cani hem dahi

Hem cani hem dahi

Paylaş
Hem cani hem dahi

Zeka seviyesi (IQ) 160 olduğu için dahi kabul edilen ABD'li fotoğrafçı Rodney Alcala'nın bir kız çocuğu ve 4 kadını öldürdüğü ortaya çıktı

KÜPELER DELİL OLDU

Amerika California’da 1979’da kaybolan Robin Samsoe (12) adlı kızın cesedi 12 gün sonra bulundu. Robin Samsoe’nun kaybolduğu gün kulağında olan altın küpeler ise California Üniversitesi mezunu fotoğrafçı Rodney Alcala’nın (66) evinden çıktı.

Amerika’da 32 yıl önce 13 yaşındaki kıza tecavüzden suçlu bulunan Oscar ödüllü Polonyalı yönetmen Roman Polanski’den film dersleri de alan Rodney Alcala, 1980’de 15 yaşındaki kıza tecavüz etmekten 9 yıl hapis, Robin Samsoe cinayetinden de idam cezası aldı. İdam cezasını temyiz eden Rodney Alcala yeniden yargılanmaya başlandı.

DNA TESTLERİ KANITLADI

Bu sırada teknolojinin gelişip DNA testlerinin kullanılmaya başlanmasıyla faili meçhul cinayet dosyaları açıldı. 1977-1979 arasında öldürülen Jill Barcomb, Georgia Wixted (27), Jill Parenteau (21) ve Charlotte Lamb’ın (32) katilinin de Rodney Alcala olduğu ortaya çıktı.

Rodney Alcala kurbanlarını bayılana kadar boğuyor, baygınken fotoğraflarını çektikten sonra ayılmalarını bekliyor, ardından da kurbanlarını tekrar bayılana kadar boğuyordu.

Bu işlem sonunda kurban ölene kadar devam ediyordu. Katilin kurbanlarından birini çivi sökmekte kullanılan ucu kıvrık bir çekiçle öldürdüğü belirlendi.

‘ÇÖPÇATAN’LI SAVUNMA

Zeka seviyesi (IQ) 160 olduğu için dahi kabul edilen (sıradan bir kişinin IQ’su 100) Rodney Alcala geçen ay yeniden yargılanmaya başladı. Avukat istemeyen Rodney Alcala kendini savunurken 1978’de katıldığı bir çöpçatanlık programının görüntülerini delil olarak sundu.

Programda taktığı küpelerin 1979’da öldürülen Robin Samsoe’ya değil, kendisine ait olduğunu öne sürdü. Görüntüde uzun saçından küpe görünmüyordu. Kendi sorularını kendi cevaplayan Rodney Alaca sadece Robin Samsoe davasından bahsedip masum olduğunu iddia etti.

Önceki günkü davada jüri, Rodney Alcala’yı suçlu buldu. Rodney Alcala’ya idam cezası verilmesi bekleniyor.

2

Haberin Devamı