Huban Ayşem Hem çeşitli hem desenli
HABERİ PAYLAŞ

Hem çeşitli hem desenli

Desenli giysileri düz parçalarla birlikte giyebiliyorduk. Çorap desenliyse elbise sade, bluz desenliyse pantolon sade... Bu tip zorunluluklarımız kalktı. Bu yaz Afrika’nın etnik desenleri ve hayvan baskıları moda olunca tasarımcılar ne var ne yoksa hepsini kombine etmeye başladı. Kamuflaj desenli ceketleri, zebra desenli elbiselerle bile giyebilirsiniz. İşin püf noktası kontrast yaratmakta. Farklı desenler kullanmak için bütünlük elde etmeye çalışmamak gerek.

Marie Claire Dergisi’nin yaptığı son çekimde kamuflaj desenli ceketler şifon elbiselerle, zebra desenler leoparlı çantalarla kullanılmış, aksesuar olarak Afrika takıları yakıştırılmıştı.

Haberin Devamı

DKNY son reklamında bütün seriyi desenli parçalardan oluşturup çizgili bluzları çiçekli şalvarlarla kombine etti.

FRANSA'DA TÜRBAN MODASI

Fransa’da başörtü yasaklansın mı yasaklanmasın mı diye tartışılıyor. Bu tartışmalar sürerken başörtüsü de, türban da satışlarda patlama yaptı... Birçok bağlama çeşidi olan başörtüsü ve türbanın aynı zamanda bir modası da var. Ve bu moda Fransa’da internet üzerinden gizliden gizliye yayılmaya başladı...

Jahida (www.jahida.com) 2003 yılından beri islama uygun ürünler satan bir site. 30 bin müşterisi var. Fransa’da yaşayan 5 milyon müslüman olduğu düşünülürse bu sayı çok değil. Amaaaa, eskiden aylık ortalama 5 bin olan satışlar türbanın yasaklanması gündeme gelince 8-10 binlere yükselmiş! Jahida.com’un sattığı ürünler ağırlıklı olarak ‘hijab’dan yani türbandan oluşuyor. Onun dışında, ‘helal’ gıdalar da dahil, pardösüden elbiseye kadar geniş bir yelpazeleri var.

Zaynab (www.zaynab.fr) ise üç yıllık bir site. Sahibi 42 yaşında, Fransa’nın güneyinde yaşayan türbanlı bir kadın. Satışlarını sipariş üzerine, ısmarlama üretiyor. Böylece hem müşteri daha memnun kalıyor, hem de site sahibi ‘satılmayan ürün’ gibi sıkıntılara düşmüyor. İşin enteresanı, Zaynab sitesinin müşterileri arasında din değiştirip müslümanlığı seçenler çok fazla ve sayıları ocak ayından beri artış göstermiş. İslam modası Fransa’nın türbanlı kesimleri arasında tartışmalara yol açıyor. “Türban bir moda değildir. Amaç, vücut hatlarımızı gizlemek ve dikkat çekmiyor olmak. Bu yüzden renk olarak bile koyu renkler tercih edilmeli. Evinizde ne istiyorsanız giyersiniz” diyenler var. Zaten islam modasının internet üzerinden yayılmasını tetikleyen de bu ideoloji. İnsanlar mağazalara gidip ürün seçemiyor, giysileri deneyemiyor. Sezonluk defileler veya dergilerden takip edilebilecek moda çekimleri de olmadığı için insanlar alışverişlerini internet üzerinden yapmayı tercih ediyor. Ne de olsa bedeni bana uymadı, vücudumu sarmadı derdi yok!!!

Haberin Devamı

Kaftanların kökü Jibab adı verilen uzun elbiselerden geliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder