Pazar Postası Hem çiçek yapıyor hem temsili nikah kıyıyor
Paylaş
Hem çiçek yapıyor hem temsili nikah kıyıyor

Hem çiçek yapıyor hem temsili nikah kıyıyor

Şöyle güzel bir güle, bir demet papatyaya ya da orkideye hangi kadın hayır diyebilir ki! Tabii ki hiçbiri. Kimi zaman düğünde, kimi zaman eğlencede, kimi zaman da doğum gününde elimize aldığımız ya da uzattığımız bir çiçek o kadar çok şey ifade eder ki.

45 yıldır hayatımızda

İyi ve kötü günlerimizin dostu Necmi Rıza Çiçekçilik tam 45 yıldır hayatımızda. 45 yıl önce şarkıcı Necmi Rıza Ahıskalı tarafından kurulan Necmi Rıza Çiçekçilik evimizi, masamızı, düğünümüzü, özel günlerimizi renklendirmeye devam ediyor. Ünlü şarkıcı Necmi Rıza Ahıskalı’nın neden ve nasıl çiçekçi olduğunun hikayesi de ilginç: ‘Ada Sahillerinde Bekliyorum’ şarkısına yaptığı mükemmel yorumla hafızalara kazınan Necmi Rıza’yı dinlemeye gidenler ona götürecekleri güzel bir çiçek bulamaz, bu yüzden çiçekçi çiçekçi dolaşırmış.
Necmi Rıza’ya da sürekli “Keşke sen bir çiçekçi açsan da, senden alıp yine sana getirsek” derlermiş. Bu tavsiyeleri dinleyen Necmi Rıza, çiçek işine girmeye karar vermiş. Ve kısa zamanda bu alanda da adından söz ettirir olmuş. Öyle ki şimdiki jenerasyona “Necmi Rıza kimdir?” diye sorsanız kuvvetle muhtemel şarkıcıdan çok “Teşvikiye’deki çiçekçi dükkanının sahibi” cevabını alırsınız.

Kongre ve düğünlerin baş tacı

Necmi Rıza hayatını kaybedince çiçek dizaynırı ve çok yakın dostu Recep Gedik’in işleri devraldığı Necmi Rıza Çiçekçilik sadece çiçekle yetinmemiş. 20 yıldır organizasyon, kongre ve düğünlere ev sahipliği yapıyor. Çiçekliğe Necmi Rıza’nın yanında başlayan ve 35 yıldır başarıyla devam etttiren, aynı zamanda da Interflore Çiçekçiler Derneği Türkiye Başkanı Recep Bey, “Necmi Rıza Ahıskalı’dan çok şey öğrendim, işinde gerçekten titiz bir adamdı” diyor.
Yıldırım Mayruk, Cemil İpekçi, Canan Yaka gibi modacılarla çalıştıktan sonra organizasyon işinde de olmaya karar verdiklerini söyleyen Recep Gedik şimdi 28 kişilik personeliyle yola devam ediyor. Tabii bu rakam organizasyonun büyüklüğüne göre 100-150’lere kadar çıkabiliyor. 35 bin kişilik takıma sahip olan Necmi Rıza Çiçekçilik Tasarım Organizasyon Şirketi’ni en çok Su Kongresi, Suriye Sınır Kapısı’nın açılışı gibi çeşitli etkinliklerde gösterdiği başarılı performanstan da hatırlayabilirsiniz.

Papatya çok ilgi görüyor

Organizasyon alanlarında yarattığı dev çadırlarla da mekanların imdadına yetişen Recep Bey organizasyonlara nasıl hazırlandıklarını şöyle anlatıyor: “Önce mekan üzerinde bir çalışma yapıyoruz, sonra mekanın projesini çıkarıyoruz. Çizimler sonrasında müşteriye nasıl olacağını anlatıyoruz ve demolarını yapıyoruz. Masa demolarını yaptıktan sonra düğün akış seromanisine giriyoruz. Gelin ve masa çiçeği dışında, nikah şekeri ve davetiye hizmetleri de veriyoruz. Kongre turizmindeyse bir tek gelin-damat eksik. Onun dışında her şey aynı titizlikle sürüyor.”
İşinin hem keyifli hem de çok zor olduğunu söyleyen Recep Bey son anda sürprizlerle de karşılaştığını söylüyor. İzmir’de bir gemi indirme töreninde rıhtıma kurdukları çadırın organizasyon günü uçtuğunu söyleyen Recep Bey’in düğünlerde nikah memurluğu yaptığı da oluyormuş. “Bazen aksilik oluyor, nikah memuru yolda kalıyor, trafiğe takılıyor. Organizasyonun aksamaması için ben giyiyorum cüppeyi. Nikah memuruymuş gibi kimseye çaktırmadan nikahı kıyıyorum. Şimdiki gençler yurt dışında tanışıp evleniyorlar. Ama Türkiye’de de bir evlilik seramonisi yapmak istiyorlar. Yine nikah memuru oluyorum, tabii bunu gelin damat ve ailesi dışında kimse bilmiyor.”
Recep Gedik bu tür evliliklerin gençler arasında çok yaygınlaştığını söylüyor. Düğün organizasyonlarının da artık değiştiğini söyleyen Recep Gedik, yeni tercihleri şöyle anlatıyor: “Gençler sade ve şık tasarımlar istiyorlar. Çok para harcamadan geleceğe yatırım yapmak için uğraşıyorlar. Anne-babalar şaşalı şeyler istese de onlar sadelikten yana. Çiçeklerden de en çok papatya ve kır çiçekleri ilgi görüyor. Yeni jenerasyon çok mütevazı. Daha naturel ve doğal şeyler istiyorlar. Türkiye’de 365 gün papatya üretilse herkes papatya alır. Çünkü doğalı arıyorlar.”

Adres: Hüsrev Gerede Cad. Fırın Sok. No:9 Teşvikiye/İstanbul. Tel: (212) 240 27 28
Haber: Eylem Keskin
eylem.keskin@posta.com.tr

Haberin Devamı