Yaşam Hem çocuksu hem çok seksi

Hem çocuksu hem çok seksi

Paylaş
Hem çocuksu hem çok seksi

Pembe daha çok küçük kız çocuğunun rengi. Bu yaz çocuksulukla feminenlik elele. Her şey pembe ama çizgiler son derece feminen

Pembenin hangi tonunu severseniz giyebilirsiniz, çünkü her tonu çok moda bu sezon. 2010 ilkbahar- yaz sezonunda hiç olmazsa kıyafetinizde pembe bir detay olmalı. Miuccia Prada, bu yazki Miu Miu koleksiyonunda masumiyet ve gençliği sorguladığını söylüyor.

Haberin Devamı

Pembe üzerine hayvan baskıları ve çiçek desenleriyle de buna gönderme yapıyor. 30’lu yılların detaylarının vurgulandığı Sonia Rykiel de koleksiyonunda pembeye yer veriyor. Giorgio Armani’nin koleksiyonunda ise pembe fuşyaya dönüyor. Roberto Cavalli’nin koleksiyonu sezonun romantizmini yansıtıyor. Uçuşan, fırfırlı toz pembe elbise sezonun istenilen rüya görüntüsünü oluşturuyor.

Just Cavalli koleksiyonunda durum aynı. Bu kez transparan şifon pembe elbise, saten iç çamaşırı ile kombinleniyor. Transparan pembe, Antonio Marras koleksiyonunda da gözde. Kıyafetlerde vintage etkisi öne çıkıyor. Fendi koleksiyonunda da transparan pembe ve ipek pembeler yer alıyor. Chanel koleksiyonunda yer alan dantel pembe elbise ise masal alemine götürüyor. Ve Angela Missoni, sezonun atmosferine uygun feminen ve romantik bir koleksiyon hazırlamış. Missoni koleksiyonu yaratıcısı tarafından “romantik ve feminen” olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

BCBGMAXAZRİA’da da yer yer pembenin etkisi kendini gösteriyor. Özellikle ‘tea time’ koleksiyonunda yer alan çiçekli elbiselerde neon pembe sivriliyor. Sezonun atmosferine uygun bir koleksiyon da Alberta Ferretti’de. Pembenin cazibesine kapılan Cengiz Abazoğlu da gerek haute couture, gerekse pret a porte tasarımlarında bu renge yer veriyor. Birçok Türk modacı ve markanın da koleksiyonlarında pembe ağırlıkta.

Pembe giysilerde olduğu kadar ayakkabı ve çantalarda da çok moda. Pembe, stilettodan babete, sandaletlere kadar her model ayakkabıda karşımıza çıkıyor. Vitrinlerde pudra renginden fuşyaya kadar pembenin her tonu var. Size önerimiz; eğer esmer tenliyseniz pudra ve toz pembe gibi açık tonları, kumral ya da beyaz tenliyseniz fuşya ve neon pembe gibi koyu tonları seçin. Pembe 2010 makyajında da lolita havası estiriyor. 2010 makyaj ürünlerinde toz pembeden şeker pembesine kadar pembenin birçok tonu yer alıyor. Kısaca bu yıl pembenin yılı. Dünyayı toz pembe görmek isteyenler için!