Siyaset 'Hem dövüyor, hem bağırıyor'
Paylaş
'Hem dövüyor, hem bağırıyor'

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, hükümete yönelik eleştirilerini sürdürdü

HSYK Başkanvekili’ne törende protesto

İstanbul Barosu’nun 132. kuruluş yıldönümü ve Avukatlar Günü dolayısıyla dün İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

Törende, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek’e ‘Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü’ verildi.

Tören sırasında salonda bulunan bir grup avukat üzerinde “Silivri’den önce biz”, “Önce avukata saygı” ve “Baro kimin” yazılı pankartlar açtı. Grubun içindeki bir kişi, “Bu ödülün Özbek’e verilmesini protesto ediyoruz” dedi.

‘Son sözü halk söyleyecek’

Protestocu avukatların salonun dışına çıkarılmasının ardından konuşan Kadir Özbek, “Siyasiler tarafından sözümün kesilmesine alışığım ancak aynı görevi yaptığım arkadaşlarımın sözümü kesmesine çok üzüldüm” dedi.

Anayasa değişiklik paketine en sert tepkilerden birini gösteren Kadir Özbek hükümete yönelik eleştirilerine şöyle devam etti: Hem döveceksiniz hem bağıracaksınız. Oysa biz savunma yapıyorduk.

Halkı ordusunu sevdiği kadar yargısını da sever. Çocuklarını asker olarak doğurur, hakimlerini peygamber postuna oturtur. Son sözün halk tarafından söyleneceğine inanıyorum.

Haberin Devamı