Türkiye (Son Dakika) Hem eşinden hem böbreğinden oldu

Hem eşinden hem böbreğinden oldu

Paylaş
Hem eşinden hem böbreğinden oldu

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde fırında çalışan 30 yaşındaki Onur Sarı, kayınvalidesine bir böbreğini vermesine rağmen eşinin kendisini terk ettiğini söyleyerek, 'Hem böbreğimden, hem eşimden oldum' dedi

10 yıldır kronik böbrek yetmezliği hastası olan ve haftada 3 gün diyalize giren 40 yaşındaki Yeter Sanar, Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde böbrek nakli için sıraya yazıldı. Sanar’ın durumunun acil olduğunun bildirilmesi üzerine yapılan incelemelerde, ailede verici bulunamadı. Damadı Onur Sarı’nın verici olacağını belirtmesi üzerine yapılan testlerde, doku ve kan grubunun uygun olduğu görüldü. Bunun üzerine 23 Kasım 2013 günü nakil gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

''ANNEM HASTA' DİYEREK EVDEN AYRILDI''

Kayınvalidesine bir böbreğini bağışladıktan sonra eşi ve 3 yaşındaki oğlu Mert ile birlikte Balıkesir’e döndüğünü anlatan Onur Sarı, "Kayınvalidem de tedavisinin ardından memleketi Gaziantep’e gitti. Nakilden 8 ay sonra 22 yaşındaki eşim Adile Sarı, ’Annem hastalanmış beni çağırıyor’ dedi. Hemen karımı ve çocuğumu Gaziantep’e gönderdim. Karım 15-20 gün sonra telefonla arayıp ’Ben gelmeyeceğim’, dedi. Annesini telefona istedim, ’Neden göndermiyorsun. Sen hastasın diye eşim ve çocuğumu yolladım’ dedim. Karımın tavırları da olumsuz olunca oyuna geldiğimi anladım" diye konuştu.

'NAKİLDEN ÖNCE ÖZ OĞLUM DERDİ'

Hem karısından hem böbreğinden olduğunu aktaran Onur Sarı, "Kayınvalidem ameliyat öncesinde, ’Onur şimdiye kadar damadımdı, bundan sonra öz oğlum’ diyordu. ’Bu iş özveri olmaktan çıkıp insani görev sayılmalı’ diyordu. Sonrasında ise karımla birlikte çocuğumu da Gaziantep’e götürdü. Gaziantep’e giderek oğlum Mert’i zor da olsa yanıma aldım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Onur Sarı, tedavi için kısa süre sonra Antalya’ya geldiğinde kayınvalidesi hakkında kendisini kandırdığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını, eşi hakkında da aile mahkemesine boşanma davası açacağını söyledi.

DHA