Spor Hem hoca hem futbolcu olarak katıldılar

Hem hoca hem futbolcu olarak katıldılar

Paylaş
Hem hoca hem futbolcu olarak katıldılar

2010 Dünya Kupası'nda görev yapacak olan teknik direktörler içinde futbolculuğunda da bu heyecanı tadanlar hatta kupayı kazananlar mevcut

Dünya kupaları tarihinde hem futbolcu hem de teknik direktör olarak Dünya Kupası'nı kazanan iki isim var sadece, biri Brezilyalı Mario Zagallo, diğeri ise Alman Franz Franz Beckenbauer.

Mário Jorge Lobo Zagallo, Dünya Kupası'nı 1958 ve 1962 Dünya kupalarında futbolcu olarak, 1970'de teknik direktör olarak ve 1994'te de teknik direktör yardımcısı olarak kazanan ilk futbolcu.

Almanların efsaneve futbol adama Franz Beckenbauer ise futbolcu olarak 1974 Dünya Kupası'nı kazanma sevincini yaşarken, aynı mutluluğu bu kez 1990 yılında Alman Milli Takımı'nın teknik direktörü olarak tattı.

Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Maradona ile Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Dunga da futbolcu olarak kaldırdıkları kupayı, teknik direktör olarak da kazanıp isimlerini bu iki efsanenin yanına yazdırmak istiyor.

DAHA ÖNCE FUTBOLCU OLARAK YER ALANLAR

DUNGA: Brezilya Milli Takımının Teknik Direktörü Dunga futbolculuk döneminde 1990 İtalya, 1994 ABD ve 1998 Fransa olmak üzere 3 Dünya Kupası'nda yer aldı. 1994 yılında ise ABD'de kaptan olarak kupayı kaldırdı.

MARADONA: Dünya futbolunun efsane ismi Maradona futbolculuğunda Dünya Kupası heyecanını 4 kez tattı. Bunlardan 1986 Meksika'da kaptan olarak kupaya uzanan Arjantinli efsane, 1990 İtalya'da ise kupayı finalde Batı Almanya'ya kaptırdı.

MORTEN OLSEN: 1986 Meksika'da finalist Batı Almanya'nın grubunda 3'te 3 yaparak lider olan Danimarka kadrosu içinde yer alan Olsen, Afrika'da ise ülkesinin başında olacak.

FABIO CAPELLO: İngiltere Milli Takımının İtalyan Menajeri Fabio Capello 1974 Batı Almanya'da İtalya Milli Takımı için oynayan isimlerden biriydi.

HUH JUNG-MOO: Afrika'da Güney Kore'yi çalıştıracak olan Huh Jung-Moo, 1986 Meksika'da Güney Kore kadrosu içerisindeydi.

JAVIER AGUIRRE: Meksikalı çalıştırıcı ülkesinde duzenlenen 1986 Dünya Kupası'nda mücadele etmişti.

RICKI HERBERT: Yeni Zelanda'nın 1982 İspanya'daki ilk Dünya Kupası deneyiminde sahadaki isimlerden olan biri olan Herbert, ülkesinin ikinci tecrübesinde Milli Takımın başında yer alacak.

VLADIMIR WEISS: Çekoslavakya ile 1990 İtalya'da mücadele eden Weiss, Afrika'da Holosko'lu Slovakya'yı çalıştıracak.

İSTANBUL/DHA

2

Haberin Devamı