Dr. Haydar Dümen Hem suçlu hem güçlü
HABERİ PAYLAŞ

Hem suçlu hem güçlü

Haberin Devamı

Bir kızı seviyor, birlikte olma hayalleri kuruyorsunuz. Çoğu kez evlilik vaadiyle kandırdığınız kızla ilişkiye giriyor, kan gelmezse kıyameti koparıyor, çekip gidiyorsunuz. Gençler, bu delikanlılığa sığıyor mu? Kızı düşünüyor musunuz? Hem suçlu hem de güçlü olmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Şap işe yarar mı?

Erkek arkadaşım her gün ilişkiye girmek istiyor. Gün içinde mastürbasyon yapıp güzel kadınlara bakıyor. Şap işe yarar mı?

CEVAP

Sevgili okurum, bu yaşta ilişkinin başında, sen arkadaşını şaplarsan, o da bunu anlar seni haklarsa ne olacak? Riskli bir durum. Akıl versen dinlemez, “Ben ne güne duruyorum?” desen, senin mönünden yemez. İşin zor yanı güzel kadınlar. Göz onlarda, ruh ve hayal yatak odalarında, sen yanında bahşiş bekler gibi havalarda.

Neymiş, sevgilini şaplayacakmışsın da, o da doğru yola girecekmiş de, seni gözünün bebeği gibi görecekmiş de. Okurum, geç bunları. Şaplanmaya değil ama senin biraz aklanmaya ihtiyacın var.

Aklıma araba gelince...

7 yaşındayım. Her gördüğüm kızla birlikte olmak istiyorum. Araba hastasıyım. Sertleşmiş haldeyken aklıma araba gelirse ya da egzoz sesi duyarsam bütün isteğim kaçıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Arabalardan söze başlayalım değerli okurum ve egzozuna bir göz atalım. Direksiyonu da sana verelim ve ‘Bas gaza’ diyelim. İster misin, ilacın bu. Paran var mı paran? Öte yanda 17’lik bir kız, sarı saçları omuzundan dalga dalga beline akıyor, beli, kalçayı sorma. Üstelik sana baygın baygın bakıyor. İster misin? Ne dedin? “Uçarım” mı dedin? İyi şeker yedin!!! Her iki yolun sonu sefalete açılıyor. Bu nedenle egzozu da, vites kolunu da unut, doğru okulunun ve ana ocağının yolunu tut.

Dengeyi nasıl kurarız?

26 yaşındayım, karımla 8 aydır evliyiz. Her şey güzel gidiyor ama tam o zevk almaya başladığında ben boşalıyorum. Biz dengeyi nasıl kurarız?

CEVAP

Uyumla doyum kafiye yaptı değerli okurum. Uyum sağlanır, iki tarafın da doyumu aynı zamana bağlanırsa süper olur. Ama insanların kaderinde nazar vardır. Nazar, her işi bozar. Geldik metafiziğin kapısına. Kapalı ve kaynakla kilitli. Bunu unutalım, cinsel kimliğe bakalım. Yani erkek bateri çalarken, kadın flütle oyalanır, notalar birbirini tutmuzsa, müzik gürültü gibi gelir. Ne yapmalı? Uyum sağlanmalı. Bu yatak yarışında bayrağı eline alan depara kalkmamalı. Partneriyle el ele tutuşup koşuya katılmalı. Yine de uyum olmazsa, psikolojik yardım alınmalı.

Ya ilişkimiz biterse?

23 yaşındayım. Evlenmeyi düşündüğüm bir kız arkadaşım var. 10 aydır birlikteyiz ve ilk ilişkimizde kan gelmedi. İçime şüphe düştü. Sevgilim “Esnektir” dedi. İlişkimizin bitmesinden korkuyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, 23 yaşında bir erkek nasıl evlenir? Gelelim kızın zarına; niye kabul etmiyorsun ki esnek olduğunu? Kız da söylemiş sana. Varsayalım ki senin kötü düşüncelerin gerçek. Bu durumda sen kızı terk edeceksin öyle mi? Peki bu kız evleneceği erkeğe hangi ruh haliyle gidip ne diyecek? Değerli okurum hem suçlu hem güçlü olmayın. Evlilik, aşk, seks başka. Tümü gerekli, hepsinin zamanı var.

Geç boşalıyorum

23 yaşındayım, bekarım. Bir kadınla ilişkiye girdiğimde partnerim 2 veya 3 defa orgazm oluyor. Benim boşalmam ise 1 saati buluyor. Acaba bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, şu anda sorununa radikal bir çözüm yok. Ama ileriki yıllarda da sıkıntı devam ederse bir üroloji uzmanı ya da bir psikiyatrist yardımcı olabilir. Çünkü bu gibi tedaviler gel-git biçiminde zaman alır, şu anda durumun buna uygun değil.

Evlilikte mutlu olur muyum?

23 yaşındayım, penisim 10 santim. Evlenmeyi düşünüyorum ama sorun yaşarım diye çekiniyorum. Evliliğimde mutlu olur muyum? Çıkmazda hissediyorum.

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu evliliği sürdürecek yeterlilikte. Ameliyatla 1-2 santim daha uzatılabilir. Evlilik yaşın bana göre erken. Bu konuyu kafana takma.

İlişkiye girmek istiyorum

20 yaşındayım. 2 yıldır bir kız arkadaşım var. Ciddi bir ilişki yaşıyoruz. İleride evlenmeyi düşünüyoruz. Ben kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girmek istiyorum. O da istiyor ama korkuyor. Bize yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, biraz daha sabırlı olun. Evliliği bekleyin. Her şey töresine ve kuralına uygun olsun. Hem aileniz hem siz bütünlük ve saygınlık içinde kenetlenin. Bu işin çıkar ve hayırlı yolu budur.

Zararı var mı?

17 yaşında kızım. Adet döneminde mastürbasyon yapmak zararlı mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, yüzeysel mastürbasyondan adet döneminde zarar görmezsin ama kanaman artabilir. Kimi kızlarda adet döneminde cinsel istek artması olur. Belki bundan dolayı kendini tutamıyor olabilirsin. Haftada 1-2 kere mastürbasyon yapabilirsin. Ama mümkünse adet döneminde sayıyı azalt.

Temizlik yaparken kanaması olmuş

21 yaşındayım. Kız arkadaşım evde temizlik yaparken çok ağır şeyler kaldırmış ve kanaması olmuş. Adet kanamasına benzemediğini söyledi. Sizce kızlık zarı yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın üzülmesin. Ne kadar ağır yük kaldırırsa kaldırsın, kızlık zarı kanamaz. Eğer kanasaydı bütün kırsal kesim kızları ve ağır işte çalışan öteki kızların da zarları sorun yaratabilirdi. Oysa sorun değil. Hiçbir şey olmamıştır ve olmaz.

Vajinismus muyum?

22 yaşındayım, Ocak ayında evleneceğim. Nişanlımla ilişkiye girmek istedik ama olmadı. Ben vajinismus olduğumdan şüpheleniyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, hele bir evlen bakalım. Aceleye getirme. Şöyle 1-2 ay geçsin. Bakalım zaman ne gösterecek? Dediğin çıkarsa çözümü var, birbirinizi üzmeyin.

Kilo alamıyorum

19 yaşındayım, günde 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Bugüne kadar ilişkiye girmedim. Hiç kilo alamıyorum. Acaba mastürbasyon yapmamın zayıf olmamla ilişkisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon düşkünüsün. Evlendiğinde bunu zararını göreceksin. Kadınına alışamayacaksın. Bundan tabii ki eşin olumsuz etkilenecek. Kendini toparla, haftada 3-4’ten şaşma.

İlişkiyle düzelir mi?

18 yaşındayım. Hafta 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum ama doymuyorum. Cinsel ilişkiye girsem düzelir mi? CEVAP Değerli okurum, o zaman da 3-5 kere cinsel ilişki isteyecek. Bunun da sonu ve sınırı yok. Eee tabii bu yaşta da bu kadar fazla cinsellik hayır değil ancak zarar getirir. Bildiğin yolda devam et.

Cinsellikten az zevk alırmışım

17 yaşındayım, bana “Mastürbasyon yaparsan “Evlendiğinde ilişkide az zevk alırsın” diyorlar. Sizce bu doğru mu? Mastürbasyon yapmalı mıyım? Yaparsam haftada kaç defa yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 1-2 defa mastürbasyon yap ve idare et. Gerisini fazla düşünme. Düşündükçe iş sarpa sarar. Altından kalkamazsın.

GÜNÜN SÖZÜ

Beyin nadaslanmış bir tarla gibidir. Ne ekersen o büyür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder