Gündem Hem yüksek lisans hem kapıcılık yapıyor

Hem yüksek lisans hem kapıcılık yapıyor

Paylaş
Hem yüksek lisans hem kapıcılık yapıyor

Ailesinin emekli maaşı ile okuması imkansız olan Burcu Turalı bir yandan 26 dairelik bir apartmanda kapıcılık yapıyor, öte yandan da sosyoloji yüksek lisansı...

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Burcu Turalı, ailesinin oturduğu İzmir'e gitti. Ailesine yüksek lisans yapmayı ardından doktora için yurt dışına gitmeyi düşündüğünü anlatan Burcu Turalı memur emeklisi babasından ‘Emekli aylığı ile seni okutmam imkansız' yanıtını aldı. Burcu, da ailesine “Ben Eskişehir’de hem çalışır hem de oturum” dedi.

Haberin Devamı

"DAHA ÖNCE DE HEM OKUYUP HEM ÇALIŞTIM"

Üniversitede okurken Eskişehir'de kafeteryalarda garsonluk yaptığını belirten Burcu Turalı, geçen yıl Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde yüksek lisans eğitimi görmek için Eskişehir'e geldi. Bir yandan iş armaya başlayan Burcu Turalı emlakçı dükkanında apartman kapıcısı arandığı ilanını görüp iş başvurusunda bulundu. Çoğunluğu üniversite öğrencilerinin kaldığı apartmanın yöneticisi Burcu'ya, “Hem okuyup hem de nasıl bu işi yapacaksın?” diye sordu. Burcu, apartman yöneticisine daha önce hem okuyup çalıştığını, bu işin eğitimine engel olmayacağını söyledi. Yapılan görüşme ardından apartman yöneticisini ikna eden Burcu Turalı, Büyükdere Mahallesi Dalgıç Sokak'taki ikişer kattan oluşan 26 dairelik Atay Apartmanı’nda işe başladı.

Haberin Devamı

ÖNCE İŞ SONRA OKUL

Apartmanın bodrum katında 2 küçük odalı kapıcı dairesine yerleşen ve geçen yıl Eylül ayından bu yana kapıcılık yapan Burcu Turalı sabahleyin okula gitmeden önce daire kapıları önlerindeki çöpleri topladığını, boş damacanalarla sokağa gelen sucudan su aldığını, apartman merdivenlerini silip süpürdüğünü söyledi.

HEDEFİ KUZEY ÜLKELERİ...

Oturduğu kapıcı dairesine kira ödemediğini, ayda 480 TL para alıp bununla geçimini sağladığını belirten Burcu Turalı, 3 yıllık yüksek lisans eğitiminin 1 yılını tamamladığını kaydetti. Yüksek lisans eğitimini bitirdiğinde İskandinav ülkelerinden birine giderek doktora yapmak istediğini ifade eden Turalı, “Özellikle Finlandiya’ya gitmeyi çok istiyorum. Burada Sosyoloji dalında doktora yapmak istiyorum. Bunun için de yüksek lisan yaparken bir yandan da para biriktirmeye çalışıyorum” dedi.

"APARTMANDAKİLER ŞAŞIRDI"

Eskişehir'de üniversite öğrencisi olarak ilk kendisinin kapıcılık yaptığını söyleyen Burcu Turalı, şöyle dedi: “İşe başladığımda apartmanda oturanlar önce şaşırdı. Daha sonra bana alıştılar. Ben bu işi zevkle yapıyorum. Avrupa ülkelerinde de insanlar 3-4 işte çalışıyorlar ve hiç işin etiketini düşünmüyorlar..Ben de bunu bir iş olarak görüyorum. Böyle bir işi bulduğum için de kendimi çok şanslı görüyorum.”

Haberin Devamı

Saadet KEFAL/DHA