Yaşam Hemingway ve Cervantes dizi yazarı oldu!

Hemingway ve Cervantes dizi yazarı oldu!

Paylaş
Hemingway ve Cervantes dizi yazarı oldu!

Dünya edebiyatının en büyük yazarlarından ikisi günümüz Türkiyesi'nde birdenbire ortaya çıkarlarsa...

Özgür Yusuf CEVAHİR - posta.com.tr
Yazar Çağan Dikenelli'nin, Can Gençlik Yayınları'ndan çıkan 'Ernest, Cervo ve Biz' adlı kitabı büyük ilgi görüyor. Hakkında bir tanıtım klibi bile çekilen kitabın konusu şöyle:

Hemingway ve Cervantes, kendilerini birdenbire günümüz Türkiyesi'nde bulurlar. Eski meziyetleri bu zamanda beş para etmediği için iki yıl kadar süründükten sonra kitapları fazla satmayan saf bir yazarı seçip ikna ederek hayatına kapağı atarlar. Bir yanda üzerinde çalıştığı kitabı, bir yanda karşısına çıkan o büyük yazarların popüler kültüre kolaylıkla uyum sağlaması, yazarımızın hayatını arapsaçına döndürür.

DADILIK BİLE YAPTILAR!

Görevleri, yazarla karısının çocuklarına bakıp ev işlerini halletmek olan Hemingway ve Cervantes, para kazanmanın yolunu, televizyon seyrederken bulur: Dizi senaryosu yazmak!..

TV'de gördükleri ve kitaplardan tanıdıkları bütün karakterlerini harmanlayarak oluşturdukları dizi senaryosuyla, edebiyat tarihine geçmiş bu iki büyük isim, bugün de başarılı olabilecekler midir?

'BİR SİTKOM ROMAN'

Yazar Çağan Dikenelli’nin 'Bir Sitkom Roman' olarak tanımladığı kitabın arka kapağından:

"Cervantes ve Hemingway, hiçbir iş bulamayıp sürünme noktasına gelince - elbette eşi Aslı'nın izniyle - kapağı, başarısız yazarımız Çağan Dikenelli'nin evine, bebekleri Boray'ın bakıcı 'dedeleri' olarak atarlar. Hep birlikte yırtmak için planlarıysa, ortaklaşa, çok tutulacak bir TV dizisi senaryosu yazmak ve bunu yapımcılara kabul ettirmektir..."

ÇAĞAN DİKENELLİ KİMDİR?

1969'da İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü'nü bitirdi. Radyoculuk, alternatif müzik dükkanı işletmeciliği, multimedya sanat yönetmenliği, yönetmen yardımcılığı gibi işlerde çalıştıktan sonra bazı dizilerin senaryo gruplarında yer aldı. Yazarın daha önce 'Kaptan Teneke', 'Melek Teyze Polisiyeleri', 'Taşıyıcı' ve bu 'Şehirde Herkes Akrabam Olur' adlı kitapları yayımlandı.

İŞTE 'ERNEST, CERVO VE BİZ'İN KLİBİ

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2974","2974","201010","2974-8.jpg");