Siyaset Hendek'te afiş gerginliği
Paylaş
Hendek'te afiş gerginliği

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı binasına asılan bir afiş, AK Partililer'in tepkisine neden oldu

Sakarya’nın Hendek ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Ali İnci’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile çektirdiği fotoğrafın yer aldığı afişin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı binasına asılması, AK Partililer’in tepkisine neden oldu.

"PKK açılımın adı, ’hayır’ de vur tokadı" yazılı afişte fotoğrafın yer aldığı bölüm Türk bayrağıyla kapatıldı. ’Gaffar Okkan Gönül Yolculuğu’ Projesi kapsamında 2009 yılının eylül ayında 32 kişilik bir heyetin Diyarbakır’a giderek Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüşmesini eleştiren MHP İlçe Teşkilatı yönetimi, parti binasına, Baydemir ile heyette yer alan İnci’nin birbirlerine çiçek verirken çekildiği fotoğraf ile Habur’da bazı PKK’lıların teslimi sırasında çekilen fotoğrafın yer aldığı afişi astı.

İLÇE SEÇİM KURULU AFİŞİN İNDİRİLMESİNE KARAR VERDİ

Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün afişle ilgili tuttuğu raporun İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına bildirmesinin ardından toplanan Kurul’un aldığı kararda, "Asılan afişin üzerinde bulunan fotoğrafların Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri hakkındaki kanunun ilgili maddelerinde tanımlanan afiş ve propaganda yasağında olduğu tespit edilmiştir. Afişin indirilmesine karar verilmiştir" ifadesi yer aldı.

Kararın MHP İlçe Başkanlığına iletilmesinin ardından afişte Baydemir ile İnci’nin yer aldığı fotoğraf Türk bayrağıyla kapatıldı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2633","2633","201008","2633-4.jpg");