Sağlık Hepatit C tedavisinde yeni umut!

Hepatit C tedavisinde yeni umut!

Paylaş
Hepatit C tedavisinde yeni umut!

Hepatit C hastalığının tedavisinde üç ilaçlı tedavinin daha etkili olabileceği belirlendi

ABD’de yapılan, birçok ülkeden binden fazla kişinin katıldığı araştırmada, üçlü ilaç tedavisinin mevcut tedavilerden daha etkili olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Doktorlar birinci gruptaki hastalara mevcut tedavilerde kullanılan peginterferon ve ribavirin ilaçlarını 4 hafta verdi. Kontrol grubundakiler aynı ilaçları içmeye 44 hafta devam etti. İkinci gruptakilere 32 hafta peginterferon ve ribavirine ek olarak boseprevir ilacı verilirken, üçüncü gruptakiler bu üç ilacı 44 hafta kullandı. Boseprevir kullanan iki gruptaki hastaların kanında virüs izlerinin kaybolduğu görüldü.

Virüsün izlerinin kaybolma oranının 2 ve 3. gruptakilerde sırasıyla yüzde 59 ve yüzde 66, kontrol grubunda ise yüzde 21 olduğu belirlendi. Hepatit C virüsünün tamamen kaybolma oranının üç ilaçlı tedaviyle 32 haftadan sonra yüze 86, 44 hafta sonra yüzde 88 olduğu vurgulandı.

"New England Journal of Medicine" dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan ABD’deki Henry Ford hastanesinden Dr. Stuart Gordon, "Araştırmanın önemli bir gelişme olduğuna, mevcut tedaviye cevap vermeyen hastalarda etkili olabileceğine ve hepatit C hastalarına yeni standart bir tedavinin sunulabilmesinin yolunu açabileceğine" dikkati çekti.

Haberin Devamı

(A.A.)