Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Her ameliyat kadar riski var
HABERİ PAYLAŞ

Her ameliyat kadar riski var

İktidarsızlık sorunu yaşayan erkeklerin son çare olarak başvurduğu penis protezinin geri dönüşü yok. Bu protez kanser hastalarına, kronik kalp rahatsızlığı olanlara takılmıyor. Bir de her ameliyat kadar riski olduğu ve kişinin narkoz aldığı unutulmamalı. Bu durum mutlaka hastaya anlatılmalı

[[HAFTAYA]]

SORU: Kısırlığa neden olur mu? Benim sıkıntım penis ve testislerimin etrafında küçük yağ bezesi gibi noktacıkların olması bu kısırlığa sebep olur mu? Bir diğer sorum ise penisimdeki hafif eğrilik. Bu eğrilik ilişkiye engel değil. Penisim sanki biraz sola dönmüş gibi duruyor. Bu bana ileride sorun yaratır mı?

Haberin Devamı

CEVAP Penis ve torbaların cildindeki yağ bezelerinin kısırlık veya cinsellik ile bir ilgisi yoktur, sadece cilde ait oluşumlardır. Gerekirse bir dermatoloji uzmanına danışabilirsiniz. Penisinizdeki ilişkiye engel olmayan hafif eğriligin de tamamen normal sınırlar içinde olduğunu düşünüyorum.

SORU: Erken mi boşalıyorum? 22 yaşındayım. Erken boşalma sorunum olduğundan endişe ediyorum, erken boşalma nedir?

CEVAP Kişinin kontrolü dışında, cinsel ilişki öncesinde veya ilişkinin hemen başında çok az bir uyarıyla ve tekrarlayıcı biçimde boşalma olmasıdır. Bu durum kişide ve eşinde memnuniyetsizlik yaratır. Tarifi sadece boşalma süresiyle sınırlamamak gerekir. Hayat kalitesine etkileri de önemli. Erken boşalma sorunu ilişkiye etkisi, cinsel davranışlarda değişim, cinsel özgüven, utanç duygusu bakımından da değerlendirilmelidir. Erken boşalma başarı ile tedavi edebildiğimiz bir sorundur.

SORU: Penis protezi herkese takılabilir mi? 42 yaşındayım. Son çare olarak anlattığınız penis protezi herkese takılıyor mu? Benim de böyle bir problemim var. Kimlere takılıyor ve riski var mı?

CEVAP Penis protezi tıbbi açıdan 18 yaşından büyük, kanama problemi ve aktif kanser hastalığı veya iltihabı olmayan, yaşam beklentisi uygun kişilere uygulanabilir. Ayrıca ilaç tedavisine cevap vermemiş vakum cihazı kullanmayan ya da kullanmak istemeyen hastalara da takılabilir. Penis protezi takmanın da bir ameliyat olduğu ve her ameliyat gibi narkoz riski taşıdığı unutulmamalı. Bunun dışında ahlaki olarak bu protezi kötüye kullanabilecek olan kişilere ve akıl hastalarına takılmasından kaçınılması gerekiyor. Protez takma işleminin geri dönüşümsüz olduğu unutulmamalı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder