Sağlık Her basamakta harcanan kalori yazıyor

Her basamakta harcanan kalori yazıyor

Paylaş
Her basamakta harcanan kalori yazıyor

Samsun İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, personelin merdiven kullanma alışkanlığını kazanması için 'Sağlığınız İçin Merdiveni Seçin' sloganıyla bir uygulama başlattı

Samsun’da İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hareketli yaşamı özendirmek, obezite ile mücadele etmek amacıyla yaklaşık 15 gün önce yeni bir uygulama başlatıldı. Kurumda çalışan personelin merdiven kullanma alışkınlığının artırılması hedefiyle 4 katlı binadaki merdivenin her basamağının çıkılmasıyla ortalama 0,3 kalori yakılacağı belirlenerek çıkılan basamakların sonuna ne kadar kalori yakıldığı yazıldı. Ayrıca asansörlerin yanına uygulamanın da sloganı olan 'Sağlığınız İçin Merdiveni Seçin’ yazan tabelalar asıldı.



GÜNDE 45 BASAMAK=2 KİLO YAĞ

Uygulamayla ilgili bilgi veren İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Çalışanlarımızın gün içinde daha aktif olmalarını sağlamak ve asansör kullanma alışkanlığından vazgeçmelerini amaçladık. Arkadaşlarımız da mümkün oldukça asansörü kullanmamaya çalışıyor. Merdivenlerde 70 basamak var ve ortalama 20 kalori yakılmış oluyor. Tabii kişinin kilosuna göre bu rakam daha da artabilir. Günde 45 basamak merdiven çıkarak yılda 2 kilogram yağ yakılabiliyor." dedi.

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)

Haberin Devamı