Cumartesi Postası Her derde deva hıyar!

Her derde deva hıyar!

Paylaş
Her derde deva hıyar!

Bunları okuduktan sonra bu besine farklı gözle bakacaksınız!

Vitamin mi almak istiyorsunuz?

Haberin Devamı

Hıyar, günlük ihtiyacınız olan bir çok vitamini içerir. Bir adet hıyarda Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, folik asit, Vitamin C, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko var.

Banyodan sonra aynanız mı buğulanıyor?

Bir hıyar dilimiyle aynayı ovun. Buğu gider, ayna parlar, nefis bir koku ortaya çıkar.

Haşere istilasına mı uğradınız?

Bahçeniz için alüminyum tabağa ya da folyoya hıyar dilimleri koyup ortada bir yere yerleştirin. Saksılarda da birkaç dilimi toprağına koymanız yeterli. Hıyardaki kimyasallar alüminyum ile etkileşerek bizim algılayamadığımız ama haşereleri deli eden bir koku yayar.

Şipşak çözümle selülitten kurtulma derdinde misiniz?

Sokağa çıkmadan veya denize-havuza girmeden önce sorunlu bölgeyi bir kaç dakika boyunca hıyar dilimleriyle ovun. Hıyardaki fitokimyasallar derideki kolajenlerin gerilmesini sağlar, dış tabakayı sıkılaştırarak selülit görüntüsünü azaltır.

Haberin Devamı

İçkiyi çok mu kaçırdınız?

‘Akşamdan kalma’ sorunlarından ve olası baş ağrısından kurtulmak için yatmadan önce bir kaç dilim hıyar yiyin. Sabaha dipdiri kalkarsınız. Hıyar, vücudun kaybettiği besinleri takviye edici yeterli miktarda şeker, B vitaminleri ve elektrolit içerir.

Ayakkabı boyanız mı kalmadı?

Taze kesilmiş hıyarla ayakkabıyı ovalayın. Hem ayakkabı parlak olur, hem de derisi su geçirmez.

Gıcırtılar uykunuzu mu kaçırıyor?

Bir dilim hıyarı kapı, pencere gibi sürtünerek ses yapan yerlere sürün.

Ağzınız mı kokuyor?

Et yediniz, ağzınızdaki kötü kokudan şikayetçisiniz. Bir dilim hıyarı dilinizle damağa yerleştirip en az 30 saniye tutun. Bakteriler ölür, sorun çözülür.

Evye-lavaboyu mu temizleyeceksiniz?

Bir dilim hıyarla temizlemek istediğiniz yeri ovun. Yılların birikimi olan kirler temizlenmekle kalmaz, hoş da bir parlaklık oluşur.

Silginiz mi kalmadı?

Yazarken hata yaptınız, silmek istiyorsunuz. Hıyar kabuğunu yavaş ve nazikçe hataya sürtmeniz yeterli olur. Bu metod, boya kalemi ve keçeli kaleme karşı da etkili.