Önceki Fotolar

Her derde deva oluyor! İşte nar yemenin faydaları

Nar inanılmaz tadı ve bilmediğiniz etkileriyle tam bir şifa kaynağı. Henüz nar yemediyseniz veya nar sevmeyenlerdenseniz bu haberi okuduğunuzda emin olun tam bir nar bağımlısı olacaksınız

31 Ekim 2017, Salı 10:24
A A

Ayrıca kolestrol ve şekeri dengeleyen nar, kanser hücrelerinin gelişmesine engel olurken kalp sağlığının korunmasında da yardımcı olur.

C, B1 ve B2 vitaminleri yanında zengin potasyum içeren ve yaklaşık bir su bardağı nar suyu günlük ihtiyacımız olan C vitamininin yüzde 25'ini karşılar.

Narın içerisinde bulunan polifenol ve antosiyanin adlı maddeleri E vitamininden 20 kat daha fazla güçlüdür ve bu maddelerin antioksidan özellikleri damarlarda meydana gelen daralmayı önler.

Nar bir nevi doğal antibiyotik görevi gördüğünden dolayı kalp ve damarlarda bulunan zararlı maddeleri temizler, mikropları öldürür. Her gün sıkılmış bir bardak nar suyu kalp ve damarlara iyi gelir.

Narın içerdiği antioksidanlar gribe neden olan mikrop ve virüsleri zararsız hale getirir. Bununla birlikte bakteriler tarafından kaynaklanan enfeksiyon hastalıklarına karşı özellikle nar suyunun ciddi anlamda koruyucu etkisi var.

Özellikle kış aylarında artan gribal enfeksiyonlara karşı önceden tüketildiğinde koruyucu etki gösterir. Çünkü narın içerdiği C vitamini vücudun soğuk algınlığına karşı direncini artırır.

Nar özellikle prostat kanserine karşı etkilidir. Birçok bilimsel araştırma sonucu narın prostat kanserine yakalanma riskini azalttığını ortaya koyuyor.

NARIN İÇERİSİNDEKİ BEYAZ TABAKAYI DA TÜKETİN

NARIN İÇERİSİNDEKİ BEYAZ TABAKAYI DA TÜKETİN

Narın içerisinde ve taneleri arasında bir damar halinde bulunan beyaz tabaka mideye iyi gelir ve güçlendirir. Aynı şekilde kabukları da ishale karşı etkilidir.

Nar kabuğu kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır ve biraz bal ile tatlandırılarak içilir. Narın kabuğuyla yapılan bu karışım ishali keser.

Narın içerisinde bulunan beyaz tabaka midenin kuvvetlenmesini sağlar. Bunun yanında düzenli olarak ekşi nar pekmezi ile bal karıştırılarak yenildiğinde mide iltihabına iyi gelir.

Yemekten sonra bir tane nar yemek alınan gıdaların hazmını kolaylaştırır. Midede meydana gelen değişikliklerden dolayı oluşan kusma veya kusma hissine karşı ekşi nar tüketilebilir.

Vücudumuzun içerisinde bulunan organlarda meydana gelebilecek iltihap ve yaralara faydası olduğu gibi, cildimizde meydana gelen yara ve iltihapları önleyici etkisi vardır.

Narın içerdiği maddelerin kozmetik ürünlerinde de kullanıldığını biliyor muydunuz?

Özellikle Amerika ve Çin'de yapıla araştırma sonuçları kozmetik ürünlerinin de dikkatini çekiyor.

Hatta artık bazı kozmetik markalar narın içerdiği bazı özleri de ürünlerinde kullanılıyor.

Siz de yüz maskelerinde nar suyu ve kaynatılmış nar kabuklarını kullanarak daha genç ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Kısa süre önce yayımlanan yeni bir araştırma, nar suyunun böbrek hasarını önlediğini ve vücuttaki zararlı toksinlere karşı böbrekleri koruduğunu gösterdi.

Nar alerji ile bağlantılı olan biyokimyasal süreçlerin azaltılmasına içeriğinde bulunan yüksek miktardaki polifenol ile yardımcı olur.

Meme kanserine karşı nar suyu ve besin bileşenlerinin etkileri incelendi. İncelemenin sonucuna göre; nar suyu ve özlerinin potansiyel kanser ilerlemesini önlemek için çok etkili bir tedavi olduğu sonucuna varıldı.  

Nar içeriğinde bulunan bitkisel ve doğal antioksidanlar ile DNA hücrelerindeki genetik hasarı, bozulmayı önler.

Nar, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Nar, ayrıca obezitenin sebep olduğu şeker hastalığı için önleyici etki oluşturuyor ve kilo vermeye de yardımcı oluyor.