Nedim Şener Her “gazeteci” gazeteci değildir
HABERİ PAYLAŞ

Her “gazeteci” gazeteci değildir

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bir sonraki mitinge ismini anacağı gazeteciler listesine koyması için birkaç önerim olacak. Danışmanları yararlanabilir. Kılıçdaroğlu şöyle başlayabilir konuşmasına; “Şimdi size bir grup gazetecinin ismini okuyacağım, lütfen hep beraber ‘burada’ diyelim, tamam mı? Ekrem Dumanlı… New Jersey’de Emre Uslu… Virginia’da Adem Yavuz Arslan …Washington’da Önder Aytaç… Kahire’de…”

Kaçan gazetecilerin eksiği ne!

“Hapisteki gazetecilerle, yurtdışına kaçanlar arasında ne ilişki var?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Saydığı hapisteki bazı isimlerle yurtdışında olanlar arasındaki fark, tutuklu olanların kaçamamış olmalarıdır. Kılıçdaroğlu eğer nitelikli bir değerlendirme yapmayacaksa “tutuklu gazeteci” ile “kaçan gazeteci” arasında ayrımcılık yapmamalı! Kılıçdaroğlu, bu isimleri beğenmezse, tutuklu gazeteciler listesinden bir dönemin FETÖ’cü operasyon elemanı Mehmet Baransu, 15 Temmuz darbesinin karargahı Akıncı Üssü’nde yakalandıktan sonra şaibeli biçimde serbest bırakılan FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz’ün kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan Erdal Şen’in adını anabilir!...

Nereye savrulduğunu görmüyor

Kılıçdaroğlu, elbette ifade özgürlüğü önündeki engelleri, demokrasi ve hukuk eksikliğini eleştirecek. Elbette muhalefet etmek görevi ama bunu yaparken nereye savrulduğunun farkında değil. Ben uzun zamandır görüyorum, partililerin görmesi için Adana mitingi yetti. Özellikle bir dönemin operasyon elemanı Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan gibi isimlerin yaptıklarını ve neye mal olduklarını o bilmiyor, hatırlamıyor olabilir ama tüm kötü hatıralar Ergenekon ve Balyoz süreçlerini yaşayanların hafızasında ilk günkü sıcaklığını koruyor. Ben yıllardır tanıdığım ve gazeteciliğini bildiğim Murat Sabuncu’yu, Kadri Gürsel’i, Musa Kart’ı, Turhan Günay’ı, Güray Öz’ü savunmak istiyorum. Bu insanlar yıllarca FETÖ’cülerin yaptıklarına karşı gazeteci olarak tüm görevlerin yaptılar. Elbette Necmiye Alpay’ı, Aslı Erdoğan’ı, Şahin Alpay’ı, Ali Bulaç’ı savunmalı ama kendi partililerini bile rahatsız eden isimleri anarken dikkat etmeli. Kılıçdaroğlu, dün bu konuda açıklama yapmış, “Bizim ilkelerimiz var, hiçbir gazetecinin hapiste olmasını istemiyoruz” demiş. Yanılgısı da bu zaten, operasyon elemanları ile gazetecileri karıştırıyor. Kendine her gazeteci diyen gazeteci değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder