Magazin 'Her kadın öyle ya da böyle şiddete uğramıştır'

'Her kadın öyle ya da böyle şiddete uğramıştır'

Paylaş
'Her kadın öyle ya da böyle şiddete uğramıştır'

Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray, "Hiç şiddete uğradınız mı" sorusuna, "Her kadın öyle veya böyle şiddete uğramıştır" karşılığını verdi

Türkan Şoray, Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ’Şiddete Hayır’ etkinliğinde Selda Bağcan ile birlikte ’Aldırma Gönül’ şarkısını söyledikten sonra Özdilek Alışveriş Merkezi’nde imza günü ve söyleşiye katıldı.

Alış veriş merkezine akın eden hayranlarına ’Şiddete hayır’ sloganı attıran Şoray, Hürriyet Gazetesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yaptırdığı özel araştırmada, Türkiye’de her üç kadından birinin kendisinin yerinde olmak istemesine çok sevindiğini söyledi. 50 yıllık sinema kariyerinin en büyük mutluluğunun bu olduğunu söyleyen Şoray, "Bu güzelliğe layık olabilirim inşallah" dedi.

GÖZLERİ DOLDU

Gazetecilerin "Hiç şiddete uğradınız mı" sorusu üzerine Şoray’ın gözleri doldu. Bir süre duraksayan Türkan Şoray, "Her kadın öyle veya böyle, manevi, fiziksel şiddete uğramıştır" dedi.

Türkan Şoray, "Dizilerde neden oynamıyorsunuz" sorusuna ise "Dizilerin garantisi yok. Pat diye 3 hafta sonra kaldırıyorlar. Onun için korkuyorum. Yani o kadar güzel bir şey olmalı ki izlemelisiniz" karşılığını verdi. Ardından hayranlarına "Yapayım mı izlenir mi acaba" diye soran Şoray, "Evet" karşılığını alınca "İnşallah. Dizilerin öneminin farkındayım, her eve girebiliyorsunuz. Ya izlenmezse korkusuyla yapamıyorum" dedi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı