Tamer Heper Her karar geçerli değildir
HABERİ PAYLAŞ

Her karar geçerli değildir

Haberin Devamı

Daha önce kat malikleri kurulu kararları hakkında bir yazı yazmıştınız. Bizim de bu konuda bir problemimiz var. Kat malikleri kurulunun alması gereken kararı yönetim kurulu alırsa bu da yok hükmünde midir? S.M.

Sair kurumlarda olduğu gibi en yüksek karar organı kat malikleri kuruludur. Kat malikleri kurulunun alması gereken kararları yönetim kurulu alamaz. Alsa da sorunuzun içinde geçtiği şekilde yok hükmündedir. Ancak yönetim kurulu hiç karar alamaz gibi bir anlam çıkmasın. Kanunda yönetim kurulunun alabileceği kararlar açıklanmıştır hatta yönetim kuruluna yine kanun ile bazı görevler verilmiştir ki bu görevleri yapmak için bazı kararlar alabilir.
Bunların başında acil onarım gerektiren hallerde onarımın yapılması kararı gelir. Zaten bu yönetim kurulu hiç karar alamayacak ise icraat da yapamaz. Ancak örneğin yönetim kurulundan biri istifa ederse onun yerine yeni bir yönetici seçimini yönetim kurulu yapamaz. Yönetici seçme görevi kat malikleri kuruluna aittir. Yöneticiler yeni yönetim kurulu üyesini veya denetçiyi seçmeye kalkarsa evet bu karar yok hükmündedir.

Yeni mağdurlar oluştu
Bir firmada çalışıyorken işime son verildi. Ben de dava ettim ve davayı kazandım. Tam fabrika mallarına haciz koyacakken iflasın ertelenmesi kararı verildi ve böylece kaldık. Şimdi alacağımı almak için firmanın iflasını mı bekleyeceğim? O.A.

Doğrusu son günlerde iflasın ertelemesi konusunda çok mektup almaya başladım. Zira bu uygulama oldukça yayıldı ve bu defa da iflas erteleme mağdurları ortaya çıktı. Bizler bir türlü işin ortasını bulamıyoruz. Her dönem bir mağdurlar grubu yaratmakta ustayız. Çok yakın tarihte yazdığımı tekrar ediyorum. Her isteyen iflas erteleme kararı alıyor.
Mesele firmaları kurtarmak ama bana kalırsa bu, alacaklıların sırtından yapılmamalı. Uygulama yeni yayıldı, bu nedenle iflas erteleme kararı alıp da kendini kurtaran firmaya ben henüz tanık olmadım. Okuyucum da yürümekte olan davayı takip etmeli, çünkü mahkemeler iflas erteleme kararı verip bir kenara çekilmiyor.
Şirketin mali durumunu izliyor, bilirkişi raporunu bekliyor, bu arada duruşmalar yapılıyor. Okuyucumun yapacağı şey, bu davaları takip etmek hatta müdahale dilekçesi verip katılmak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder