Gündem Her şey 50 saniyede oldu

Her şey 50 saniyede oldu

Paylaş
Her şey 50 saniyede oldu

Marmaris'te etkili olan ve 50 saniye kadar sürdüğü belirtilen hortum; çatıları uçurdu, ağaçları devirdi, seralara ve enerji nakil hatlarına zarar verdi

İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Karacasöğüt Mahallesi’nin Ovacık mevkisinde oluşan hortum nedeniyle çok sayıda evin çatısı uçtu, seralar zarar gördü, ağaçlar devrildi, enerji ve telefon nakil hatları koptu.

Haberin Devamı

Marmaris Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri bölgeye gelerek hasar tespit çalışmaları başlattı.

Elektrik dağıtım şirketi AYDEM’in görevlileri de devrilen direkleri yeniden dikmeye ve kopan hatları bağlamaya başladı. Akşama doğru bölgeye elektriğin yeniden verilmesinin planlandığı bildirildi.

Karacasöğöt Mahallesi Muhtarı Erol Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, hortumun mahallelerinde büyük hasara yol açtığını, tek tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi.

Hortum nedeniyle 5 evin çatısının uçtuğunu belirten Tosun, "50’ye yakın sera zarar gördü. Elektrik direkleri ve tellerinde hasar oluştu. Yetkililer gelerek incelemelere başladı. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderileceğine inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Hortum sırasında Ovacık’ta bulunmadığını ifade eden Tosun, vatandaşlardan bazılarının hortumun 30 saniye, bazılarının ise 50 saniye kadar sürdüğünü söylediğini aktardı.

Necibe Yıldırım ise kısa süren hortumun ağaçlarını devirdiğini ve serasının naylonlarını uçurup, direklerini kırdığını dile getirdi. Yıldırım, serasındaki çileklerin toplanamaz hale geldiğini kaydetti.

AA