Gündem 'Her şey kızım için'

'Her şey kızım için'

Paylaş
'Her şey kızım için'

Ağrı Valisi Çetin, sürpriz emeklilik kararını anlattı: Konuşma güçlüğü çeken kızımın yanında olmak istedim. Babalık valilikten ağır bastı

Sabah gazetesinden Sinan Aydın'ın haberine göre, sürpriz bir şekilde emekliye ayrılan Ağrı Valisi Mehmet Çetin'in bu kararında konuşma güçlüğü çeken küçük kızının etkili olduğu ortaya çıktı. Çetin, Eskişehir'de tedavi gören küçük kızının yanında olabilmek için emeklilik kararı aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Geçen haftanın öne çıkan haberlerin başında bir törende bilmeden koltuğuna oturan Telli Nine'ye (70) nazik tavrıyla takdir toplayan Ağrı Valisi Çetin vardı. Bu görüntü, 2 yıldır Ağrı'da görev yapan Çetin'in (51) devlet ile vatandaşı nasıl yan yana getirdiğinin fotoğrafıydı aslında. Bu olaydan bir gün sonra Çetin yine gündeme oturdu, ancak bu kez neden, sürpriz emeklilik kararıydı. Duyanlar şaşırdı, zira valiler için emeklilik -özellikle de böylesi genç yaşta- alışılagelmiş bir karar değildi. Nezihe Çetin ile evli olan Vali Mehmet Çetin'in Aslı (22) ve Beyza (4.5) isminde iki kızı var. Ancak Beyza konuşma güçlüğü çekiyor. Aile, küçük Beyza'nın en iyi Eskişehir'de tedavi olabileceğini belirledi. Anne Çetin, bir ay önce kızıyla Eskişehir'e yerleşti ve tedaviye başlandı.

EVLAT SEVGİSİ

Haberin Devamı

Bu kez de ortaya başka bir sorun çıktı. Beyza, çok sevdiği ablası ve babasından ayrıydı. Ablası Aslı Çetin, İzmir 9 Eylül Üniversitesi'nde okuyor, babası ise Ağrı'da bulunuyordu. Uzmanlar babasının kızının yanında olmasının tedavisine olumlu etki edeceğini söyledi. Mehmet Çetin, 'Önce ailem' deyip eşiyle de konuştuktan sonra emekliye ayrılmaya karar verdi. Bu detayları sadece yakın çevresine ve SABAH'a anlatan Çetin, "4.5 yaşındaki kızımın algılama sorunu yok ama konuşmasında sorunu var. Eskişehir'deki rehabilitasyon merkezinde terapi görecek. Biz de Eskişehir'e taşınacağız" dedi.

GÖNÜLLERDE TAHT KURDU

2008'de Ağrı Valiliği'ne atanan Çetin, görevi süresince halkın gönlünde taht kurdu. Köy-Des projesi kapsamında köylerdeki altyapı ve su sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturdu. Geçtiğimiz hafta Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Taşteker köyünde köprü açılışı sırasında bilmeden protokoldeki koltuğuna oturan Telli Nine'ye gösterdiği yaklaşım da takdir topladı. Vali Çetin, yanlışlıkla protokolün boş koltuğuna oturan nineyi yanından ayırmamış, onunla sohbet etmişti.