Tamer Heper Her şey yasak olabilir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Her şey yasak olabilir mi?

Bizim binada kat malikleri toplantısına katılan biri var. Kendisi kat maliki değil ancak kat maliki olduğunu belgelemiyor. Toplantılara katılıyor ve kararları kat maliki olarak imzalıyor. Tapu dairesinden kat malikleri listesini istedik “Gizli, veremeyiz” dediler. Bu kişinin imzaladığı kararlar ne olacak?

M. Y. Ben yasalarda böyle bir yasağa rastlamadım. Tapu teşkilatı içinde de bir talimat olup olmadığını bilmiyorum, varsa da akıl erdiremem. Siz yine de talep edin. Kat maliki olmayan biri toplantıya katıldı, kararları imzaladı, bu kararlar geçerli mi geçersiz mi? Yargıtay’ın bir kararı var diyor ki, bir kat malikine tebligat yapılmadan alınan karar, şayet o kimsenin katılması durumunda dahi bu hali ile alınabilecek bir kararsa bu karar geçerlidir.

Haberin Devamı

Sizinki de öyle şayet alınan kararların içinde tüm kat maliklerinin birlikte oyunu gerektiren bir karar yok ise bu Yargıtay görüşüne göre kararlar geçerlidir. Ancak bu kimsenin gerçek kat maliki olup olmadığını öğrenmeniz ve bilmeniz yönetiminizin sıhhati için şarttır. Mesela kat malikleri toplantısı kat maliklerine yapılan davet ile olur ve geçerlilik kazanır, siz bu asıl maliki tanımıyorsunuz ve davet yapamıyorsunuz veya alınan kararları kendisine tebliğ edemiyorsunuz, dolayısı ile aylık yüzde 5 gecikme tazminatı çalışmıyor vs. Bunu öğrenmeniz şart.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder