Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Her şeyden etkileniyor
HABERİ PAYLAŞ

Her şeyden etkileniyor

Haberin Devamı

Cinsellik yemek, içmek, uyumak kadar doğal ve her şeyden etkileniyor. Öyle ki ağrılardan, üzüntüden etkilendiği gibi rüzgar ve renkler bile gününe göre sorun yaratıyor. Hayatında her şey yolunda giden kişilerde cinsellik ön plana çıkar.

SORU: Cinsel isteği artıran ilaçlar var mı?

Bazı ürünlerin cinsel isteği arttıdığı söyleniyor. 26 yaşındayım. Cinsel isteği artıran ilaçlar ve besinler var mı?

CEVAP

Cinsellik psikolojik ve fiziksel sağlıklı olma halinin sonucunda oluşan normal bir vücut fonksiyonudur. Dolayısı ile tüm fiziksel ve psikolojik yapımızdan ve onları etkileyen her türlü iç ve dış tesirden etkilenir; rüzgardan etkilenir, ışıktan etkilenir, renklerden etkilenir, ağrılardan etkilenir, üzüntüden etkilenir. Dolayısı ile fiziksel ve ruhsal açıdan bize etki yapan tüm faktörler gibi çeşitli besin ve ilaçlardan da etkilenir.


İlaç, besin ya da hormon etkilemiyor

Ama göz önünde tutulması gereken husus bu etkinin direkt cinsel performans üzerine olmayıp, fiziksel ve ruhsal durumumuzu etkileme sonucu ortaya çıkmasıdır.

Tabiidir ki sırtı pek, karnı tok dediğimiz fiziksel ve ruhsal sağlığı tamamen yerinde olan kişinin gündeminde cinsellik daha çok yer alacaktır. Herhangi bir ilaç ve besinin belli hormonlar vs. üzerinden etkiyerek normal bir insanda cinsel isteği arttırdığı görülmemiştir.

Herhangi bir hastalık veya yaşın ilerlemesi nedeni ile özellikle testosteron düzeyi düşenlerde uygun doz tedavi ile enerji ve cinselliğin artabileceği bilinmektedir. Anti-aging denilen yaşlanmaya karşı tedavilerin de kökenini genel sağlıklı yaşam ve beslenme kuralları ile yaş ile bozulabilen hormon dengesinin düzeltilmesi oluşturmaktadır.

SORU: Penisimi büyütür mü?

25 yaşındayım. Benim sorunum penisimin küçük olması. Ben penisimi büyütmek istiyorum. Bunun için bazı seks shopların reklamlarında rastladığım bir ürün var. Garanti veriliyor. Dünya Sağlık Örgütü, 1 ayda 5 santim büyütür diye garanti veriyor. Bu tip ürünlerin yan etkileri nelerdir?

CEVAP

Bu ürünlerin hiçbiri penisinizi büyütmez, en ufak bir fark dahi olmaz, hatta bunlardan zarar dahi görebilirsiniz.

Dünya Sağlık Örgütü gibi ciddi bir kuruluş da bu ve benzeri hiçbir ürünü tavsiye etmemiştir. Hoşunuza giden veya işinize gelen her şeye inanmayın, bilimsel gerçekleri uzmanlara sorarak öğrenin.

SORU: Cinsel gücümü geri kazanır mıyım?

58 yaşındayım. Cinsel gücümde azaldı, eskisi kadar istekli değilim. Eşim 46 yaşında ve bu durumdan çok rahatsız. Acaba anti- aging tedavisinden faydalansam, fayda görür müyüm?

CEVAP

Anti- aging uygalaması genç yaşlarda gösterdiğiniz cinsel performansınızı yeniden kazanılmasını sağlar. Fiziksel kapasitenizi yükseltir. Bu sayede kendinizi çok daha enerjik ve zinde hissederseniz.

Ayrıca hafızayı güçlendirme ve uyku bozukluğunu giderme ve ruhi durumu düzeltme gibi yararları da vardır. Kolesterol seviyesini düşürür. Yaşlılık sebebiyle incelen, kuruyan ve kırışan cildi de düzeltir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder