Bilim - Teknoloji Her şeyi gönderin!
Paylaş
Her şeyi gönderin!

PC'nizden cep telefonunuza bağlantı ve dosya göndermek, bu araçla adeta çocuk oyuncağı!

Cihazlarınız arasında web bağlantılarını paylaşmak, telefonunuzdaki uyarıları bilgisayarınızda görmek, Pushbullet ile çok kolay bir hale geliyor. Aracın yapabildikleri arasında bir cihazdan diğerine uyarı, dosya, bağlantı, konum, liste ve not gönderebilmek var.

Başlamak için önce Pushbullet web sitesinden kayıt olmanız, sonra Android ve iOS uygulamasını telefonunuza ve/veya tabletinize kurmanız gerekiyor.

Dosya aktarımı

PC'nizden telefonunuza dosya göndermek için Dropbox'tan USB kablosuna izleyebileceğiniz birçok yol var. Pushbullet'in yöntemi ise hızlı ve temiz. Cebinize dosya göndermek için Pushbullet web sitesini açın, ataç simgesine tıklayın ve dosyayı pencereye sürükleyin.

Son olarak listeden telefonunuzu seçin ve Push It! düğmesine tıklayın. Hepsi bu kadar. Gönderebileceğiniz dosyaların boyutu, 25MB ile sınırlı, bu yüzden sadece küçük dosyaları gönderebileceksiniz. Windows'ta web sitesine gerek kalmadan, Pushbullet'in masaüstü aracını da kullanabilirsiniz.


Tarayıcıdaki resimler ve bağlantılar ve fazlası!

Tarayıcıdaki resimler ve bağlantılar

Pushbullet'in Chrome veya Firefox eklentisini indirdikten sonra, tarayıcınızın sağ tuş menüsünde yeni bir seçenek göreceksiniz. Bir resme sağ tıkladığınızda görünen Pushbullet seçeneği sayesinde resimleri telefonunuza gönderebilirsiniz.

Aynı yöntem, bağlantılara sağ tıkladığınızda da çalışıyor.


Harita konumları

Pushbullet'in tarayıcı eklentisi, bir harita simgesiyle geliyor. Buraya bir konumun adresini girebiliyorsunuz. Ancak işlev, o an açık olan haritanın detaylarını otomatik olarak algılayamıyor. Bağlantıyı telefonunuza gönderdiğinizde onu varsayılan harita uygulamasıyla açıp, yol tarifi alabiliyorsunuz.

Uyarılar

Pushbullet, telefonunuzda beliren uyarıları bilgisayarınızın ekranına getirebiliyor, böylece telefonunuzun sesini duymasanız dahi PC'nizin başında olduğunuz sürece uyarıları ve çağrıları kaçırmıyorsunuz. Hangi uygulamaların uyarılarını PC'nizde göreceğinizi seçmeniz, uyarıları PC'nizin ekranından kaldırmanız (böylece telefonunuzdan da silmeniz) ve devre dışı bırakmanız mümkün.


Pushbullet, sadece PC'nizden telefonunuza değil, telefonunuzdan PC'nize veya diğer telefonlarınıza da bağlantılar yollamanıza izin veriyor. Tüm yapmanız gereken, cihazınızın Paylaş komutunu kullanmak ve Pushbullet'i seçmek.

Resimlerle: Windows yazılımlarına ücretsiz alternafitler!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı