Spor "Her şeyi istiyorum. Real Madrid'i de istiyorum"

"Her şeyi istiyorum. Real Madrid'i de istiyorum"

Paylaş
"Her şeyi istiyorum. Real Madrid'i de istiyorum"

Mourinho, Panorama dergisine verdiği özel demeç

İtalya’da Serie A lideri FC İnter’in Teknik Direktörü Jose Mourinho, Çizme’nin haftalık haber dergilerinden Panorama’ya kapak konusu oldu.

Haberin Devamı

Mourinho’nun, "Ben futbolun ta kendisiyim. Beni seven takipçim oluyor, benden nefret eden de peşime düşüyor" sözlerini kapaktan veren Panorama, Portekizli teknik adama tam 12 sayfa ayırdı.

Mourinho, Panorama’ya verdiği özel demeçte, "Avrupa’nın en önemli üç liginde de şampiyonluğu yaşamak istiyorum. İngiltere’de bunu yaşadım. İtalya’da yaşadım. İspanya’da da yaşamak istiyorum" dedi.

Yayımlanan uzun söyleşinin, iç sayfalarda, "Her şeyi istiyorum. Real Madrid’i de istiyorum" başlığıyla sunulması da dikkati çekti.

Mourinho, Real Madrid’in başına geçeceğine ilişkin söylentileri doğrulamaktan da yalanlamaktan da uzak durarak, "Ayağımın yarısının İspanya’da, yarısının Milano’da olduğunu yazanlar, yalan söylüyorlar ama bir gün Real Madrid’i çalıştıracağım.

Haberin Devamı

İngiltere’de bir büyük takımı çalıştırdım. İtalya’da bir büyük takım çalıştırmaktayım. İspanya’da da bir büyük takım çalıştırmak istiyorum" diye konuştu.

Mourinho, teknik direktörlük kariyeri boyunca kendisini en çok yoran ve en çok uğraştıran takımın hangi olduğuna ilişkin soruyu ise tek bir kelimeyle, "İnter" diye yanıtladı.

İtalya’da İnter taraftarları haricinde pek çok kesimin kendisinden nefret ettiğine de değinen Mourinho, "Bu umurumda bile değil. Benden nefret edenler, beni muhtemelen kendi takımlarının başında görmek istiyorlar. Her halükarda takım değiştirecek olursam, İtalya dışına gideceğim" dedi.

Mourinho, "İtalya’da hoşlanmadığınız, beğenmediğiniz şey nedir?" sorusunu ise, "Futboldaki ikiyüzlülük" diye yanıtlayarak, şöyle konuştu: "Mütebessim bir edayla sırtıma vurup, ’Bir numarasın, büyük adamsın, hep böyle devam et’ diyenler var ama ilk fırsatta saldırmayı da ihmal etmiyorlar.

Benden imza istiyorlar, benimle fotoğraf çektiriyorlar ama aniden değişiveriyorlar. Tüm bunlardan hoşlanmıyorum ama bunları antrenörler de yapıyor."

"ANTRENÖRLER TARİH YAPAR"

Mourinho, "Futbolda tarih değiştirenler kimlerdir?" biçimindeki soruya karşılık olarak da, "Antrenörler tarih değiştirmez, antrenörler tarih yaparlar. Tarihi de kazanan antrenörler yapar" dedi.

Haberin Devamı

Mourinho, İtalya’da kimseye düşmanlığı olmadığına da değinmesinin ardından, kendi kalitesini de ima ederek şöyle konuştu: "Ben herkese karşı değilim. Herkes bana karşı. İkisi aynı şey değil.

Benim kazanmak istememden rahatsız oluyorlar. Ama bana bunun için para veriliyor.

Herkesin bir hedefi vardır. Kimilerine takımı kurtarsın, kimilerine Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne taşısın, kimilerine Serie B’de kazansın diye para verirler.

Bana şampiyonluk için para ödeniyor." Mourinho, futbol ve atmosfer açısından İngiltere’nin İtalya’dan daha iyi olduğunu da kaydetti.

Portekizli çalıştırıcı Mourinho, teknik direktörler için yurtdışı deneyiminin de önem taşıdığına değinerek, "Aynı yerde kalmak gelişme sağlamaz.

Ben Porto’da kalabilirdim. Başkanın bu yönde talebi de vardı ama ben yurtdışına gitmeyi yeğledim. Çünkü kalitede bir sıçramayı hedeflemiştim.

Hayatı zorlaştırmak, yeni deneyimler kazanmak istiyordum. Bir gün elbet memleketim Portekiz’e de dönerim. Kariyerimin son döneminde milli takımı Avrupa ya da dünya kupasına hazırlamak isteyebilirim" dedi.

Haberin Devamı