Yaşam ‘Her şeyi unutmaya başladım’ diyorsanız bu haber size…

‘Her şeyi unutmaya başladım’ diyorsanız bu haber size…

Paylaş
‘Her şeyi unutmaya başladım’ diyorsanız bu haber size…

Son zamanlarda unutkanlık başınıza bela olmaya başladıysa bu haber sizin için! İşte unutkan insanlarla ilgili yapılan araştırmanın şaşırtıcı sonucu

Yeni iş veya okul arkadaşınızın adını unuttuğunuz oluyor mu? Markete almak için gittiğiniz şeyi almayı unutup onun haricinde her şeyi alıp da eve döndüğünüz oluyor mu? Bunları sık sık yaşıyorsanız ortada bir yanlışlık olduğu kesin.

Ancak merak etmeyin. Her yanlışlık sorun anlamına gelmez. Hatta bu yanlışlığın olumlu bir anlamı var.
Newsner’ın haberine göre son günlerde yayınlanan bir araştırmada unutkan kişilerin, her şeyi hatırlayan kişilere göre daha zeki olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Kanada’daki Toronto Üniversitesi, zekâ ile unutkanlığın orantılı olmadığını öne sürdü. Genelde her şeyi hatırlayan insanların daha zeki olduğu düşünülür. Araştırma ise unutkan olmanın sizler için daha iyi olduğunu açıklıyor.

Meğerse bütün detayları hatırlamak yerine sadece büyük resmi hatırlamak hem beyniniz hem de sağlığınız için daha iyiymiş. Beynin bilgi ve hatıraları sakladığı bölümü, eski ve önemsiz olanları silerek üzerine yeni ve önemli olanlarını ekliyormuş.



CNN’in aktardığına göre her detayı hatırlamak bizi zeki yapmıyormuş. Önemli olan işimize yarayan ve önemli bilgiyi hatırlamak.
Mesela birisinin ismini hatırlamak yerine suratını hatırlamak daha önemlidir.

Buna farklı bir açıdan bakarsanız aslında mantıklı olduğuna hak vereceksiniz. Bir aslan için önemli olan etrafındaki bütün nesnelerin ne olduğunu hatırlamak değil ona neyin zararlı neyin zararsız olduğunu bilmektir.

Unutkanlık sadece bazı şeyleri unutmaktan ibaret değil. Beynimiz işimize yaramayan ve artık kullanmadığımız bilgileri silerek yerine yenilerini ve önemli olanlarını ekliyor.

Elbette her şeyi hatırlamak yararınıza olacaktır. Ancak beynin bunu yapabilmesi mümkün değildir.

Günümüz teknolojisi sayesinde ezberlenilebilen ve bir tık ötemizde olan bilgilere ulaşmak kolay. Bu nedenle bunları hafızamızda yer etmemize gerek yok.

Bu çalışma her şeyi unutmanız gerektiğini önermiyor. Markete gidip süt almayı unuttuğunuzda bunun aslında kötü bir şey olmadığını ve beynin işini yaptığını öneriyor.

Aklınıza yattı mı?

Uzun uzadıya düşününce aslında gayet de mantıklı geliyor. Bundan sonra basit şeyleri unuttuğunuzda hafızanızla ilgili bir sorun olduğunu düşünüp dert etmeyin!

Haberin Devamı