Dr. Haydar Dümen Her şeyin ortası karar
HABERİ PAYLAŞ

Her şeyin ortası karar

Haberin Devamı

Şu cinsel organ konusu bitip tükenmek bilmiyor. Erkeklerin düşlerini süsleyen büyük penis bazen de başlarına iş açıyor. Kadın ilişkiden kaçıyor. Canının yanacağını tahmin etmeyen kadın ise ilk deneyimden sonra cinsellikten soğuyor. Beyler, biraz insaflı olun, her şeyin ortası karardır boş hayaller kurmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Her gün yapınca zarar var mı?

24 yaşındayım, hemen her gün mastürbasyon yapıyorum. Sık yapmamın zararı olur mu? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, “Boğuluyorum, ne yapayım?” der gibisin. Önce içine düştüğün çukurdan çık desem, “Çıkamıyorum” diyeceğini biliyorum. Her gün kıyıya doğru 100 kulaç at desem, “100 değil, 1000 kulaç atsam, dalgalar beni ilk başladığım yere sürüklüyor” diye yakınacaksın. 10 yıllık, uzamış bir bağımlılık bu.

Bağımlılık deyince aklıma bağlamak geldi. Ellerini bağlasak bu sefer yatakta yüzükoyun yatıp uyuma alışkanlığı kazanacaksın. Sonra yine bana dönüp “Şu irade denilen şey nerede satılıyor?” diye soracakasın. Ben de sana 40 kapılı bir hazine masalı anlatacağım. 40’ıncı kapıyı açmaya sabrın yetmeyecekse, sihirli kapının anahtarı elinde, bak ‘Evlilik’ yazıyor üzerinde.

2 günde 8 ilişki çok mu?

20 yaşındayım. Kız arkadaşım 18 yaşında. 2 gün içinde 8 kez ilişkiye girdik. Sevgilim çok istekli. Fazla ilişkiye girmenin zararı var mıdır?

CEVAP

Ey okurum, her gün okuduğun bu gazete nadide hayat bahçelerinin bir ansiklopedisi. Sayfaya gelene kadar sizlerden gelen malzemeler seçilir, düzenlenir, sonra işlenir. Bu konunun uzmanı her mektubu ülke panoramasının bir bölümü gibi yorumlar ve tablosunu ona göre yapar.

Düşünür, kızar, keyiflenir ama her mailinizde aile yapınıza bakar. Şimdi bakalım resme, oturtalım çerçeveye. O da nesi? Disiplin çerçevesi dar geldi. Ne yapalım? Zarar hanesini biraz azaltalım. Kazançta günübirlik gümlemelere de bir ölçü koyalım. Bu ölçüyü fizyolojik boyutlara indirelim, gün aşırıyı geçmeyelim. Sizi cinsellik otlağına salalım, ne otları kurutun ne de dişlerinizi kırın!

Heyecanlı günlere nasıl döneriz?

35 yaşındayım, 8 yıllık evliyim. Eskiden eşim beni çok etkilerdi, onu görünce heyecanlanırdım. Ama şimdi aynı yatakta yatıyoruz ama çok isteksizim. O heyecanlı günlere nasıl döneriz?

CEVAP

Değerli okurum, belki yarın, belki yarından da yakın. Ne var ki sizin şu düzen, sistem ve de kutsal evliliğin saygıdeğer kuralları olmasa. İnsan doğası kişiye göre değişir. Menekşenin bile hercai türü vardır. Hercailik kişide çok karmaşık labirentlerden sonra yaşanır.

Yani gönül ve içgüdüler değişiklik ister ama bulmak çeşitli şans ve faktörlere kalmıştır. Çünkü toplum ve aile düzeni buna “Hayır” der. Ömür tükenmez, ruh doymak bilmez. Yaşam da elinizdeki kartın dışındaki oyuna izin vermez. Ne olacak? Eşin cilveleriyle biraz gençlik yıllarına dönecek. İkiniz birlikte ilişkiyi renklendireceksiniz. Ama bunun için eşini üzmeyecek, ne kurtarırsan onunla yetineceksin?

Sertleşme bitiyor

26 yaşında kadınım ve evliyim. Eşim 34 yaşında. Penisi sertleşmiyor. Sertleşiyor ama hemen sönüyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin doktora gitmesi gerekli ve şart. Konulacak teşhise göre tedavisi olduğunu bilin.

Hemen sildim ama...

Kız arkadaşımın vajinasının üzerine boşaldım ama dakika geçmeden sildim. Sizce hamile kalma ihtimali var mı?

CEVAP

Değerli okurum, hamile kalma ihtimali çok zayıf da olsa var. Kan gelmediyse zar duruyor. Şimdilik zamana bırakalım, her zaman dikkatli olun.

Penisim eğri

24 yaşındayım. Penisim sola doğru eğik. Çok rahatsız oluyorum. İleride evlenince sorun olur mu? Bir de tedavisi nasıl yapılır?

CEVAP

Değerli okurum, ileride evlendiğinde sorun olursa operasyonla tedavi edilir. Şu anda dokunma ona. İlacı da yok. Zaten böylesinin de sana zararı olmayacaktır.

Hamile miyim?

24 yaşında kızım. 3 aydır tam birleşme yapamıyorduk. Nişanlım da dışarı boşalıyordu. Ama adetim gecikti. Acaba hamile kalabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, gebe olduğunu sanmıyorum, doğal bir gecikme diye düşünüyorum. Zaten hamile kaldıysan yapılacak bir şey yok. 15-20 gün sonra çok tedirgin olursan gebelik testi yaptırırsın.

Sevgilim küçük buluyor

26 yaşındayım, kız arkadaşım cinsel organımı küçük buluyor; benimki 15 santim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, konu penis boyuyla ilgili değil. Penisin ideal. Kadının vajinası 8 santim. Üstelik girişteki ilk 2 santimi duyarlı. Geri kalan bölümde his yok. Kaçıncı kez yazıyorum. Yine de anlatamıyorum. His olmayan yerde penisin boyunun psikolojik etkisi dışında rolü olmadığını artık öğrenin.

Başarısız oldum

26 yaşındayım. İlk kez ilişkiye girecektim. Ama başarısız oldum, sertleşme olmadı. Kız arkadaşım “Heyecandan” dedi. Mutsuzum. Ne zaman denesek sorun çıkmaz?

CEVAP

Değerli okurum, yapacak hiçbir şey yok. Kafana takma, heyecanlanma, telaşlanma. Kız arkadaşının dediği doğrudur. Gerekirse ilaç da alınır ama ben önermiyorum. Buna gerek yok. İlkinde olmaz, üçüncüde olur. Kafaya takarsan 15’inci denemede bile olmaz.

Kızlar vazgeçiyorlar

24 yaşındayım. Penisim 22 santim ve kızlar cinsel ilişkiye girmek istemiyor. İlk başlarda güzel anlaşıyoruz ama penisimi görünce vazgeçiyor. Cinsel deneyimim olmadı. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, zaman içerisinde kızlara dokunmadan, profesyonellerle ilişki kurarak evlilik yolunu ara. Evlenmeden önce de, sevgili eşin olacak kızımızı bu konudan haberdar et. Ama kızları hem ten hem de ruh olarak korkutursan, onların cinsel yaşamda zevk alma kapasiteleri bozulabilir. Ve ileride mutsuz olurlar.

Neden adet göremedi?

22 yaşındayım. 3. 5 yıllık ilişkim var. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. İç çamaşırlarımız üzerimizdeydi. Ama sevgilim bir türlü adet göremedi. Acaba hamile olma ihtimali var mı?

CEVAP

Değerli okurum, psikolojik olabilir diye düşünüyorum.

Kısır olursam?

17 yaşındayım. Mastürbasyon yapmak istemiyorum. Çünkü ileride kısır olurmuşum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, haftada 2-3 kez mastürbasyon yap. Sistemler çalışsın. Bu işin okulla, işle ilgisi yok. Arada bir mastürbasyon da yapacaksın.

Erken boşalma beni çok yordu

43 yaşındayım, 13 yıllık evliyim. Erken boşalıyorum. Cinselliği yaşayamıyorum ve artık çok yorgunum. Ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalman tedavi olur, onun üstesinden geliriz.

Küçültmek mümkün mü?

21 yaşındayım, cinsel organım çok büyük. Acaba küçültmek mümkün olur mu?

CEVAP

Yok yavrum, olmaz.

Kan gelmeye başladı

Sevgilimle ilişkiye girdik. Ondan kan gelmeye başladı. Ne olur bize yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, kızlık kanaması ya da adet kanamasıdır. Ama dinmeyen kanamalar olduğu zaman kadın doğum uzmanı tarafından müdahale edilmelidir.

GÜNÜN SÖZÜ

Yalan uyuşturucu bağımlılığı gibidir. Erken kurtulan yalan bataklığında çürümez. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder