Bilim - Teknoloji Her yerde Android var!
Paylaş
Her yerde Android var!

Akıllı telefonlara ilişkin ikinci çeyrek rakamları, Android'in alıp başını gittiğini gösteriyor!

Android'in tüm akıllı telefonlar arasındaki kullanım oranı, 2014'ün ikinci çeyreği itibariyle yüzde 84.7 oldu. IDC raporu, çeyrek esnasında 301.3 milyon akıllı telefonun sevk edildiğini, bunların 255.3 milyonunun Android platformunu kullandığını söylüyor.

Global akıllı telefon sevkiyatı ise geçen senenin ikinci çeyreğine göre yüzde 24.3 artış gösterdi. Bu, akıllı telefon tarihinde bir çeyrekte satılan telefon sayısında rekorun kırıldığı anlamına geliyor. Cihaz sevkiyatındaki artıştan en çok faydalanan firma ise Samsung oldu. Rapora göre tüm Android'li telefonların yüzde 29.3'ü, Samsung'a aitti. Bununla birlikte bu oran, Samsung'un 2012'ye göre yüzde 11.7 pazar payı kaybettiğini gösteriyor. Göze çarpan diğer Android üreticileri arasında Coolpad, Huawei, Lenovo, LG, Xiaomi, ve ZTE var.

Peki ya Apple ne durumda?

Çeyrek sırasında iOS cihazları, global sevkiyatın yüzde 11.7'sini temsil ettiler (yaklaşık 35.2 milyon aygıt). Bu durum, Q2 2013'te yüzde 13 pazar payını elinde tutan Apple'ın kayıp yaşadığını gösteriyor. Ancak Eylül'de iPhone 6'nın çıkmasıyla birlikte firmanın üçüncü çeyrekte toparlanması bekleniyor.

İkinci çeyreğin en çok sevk edilen üçüncü mobil işletim sistemi ise yüzde 2.5 (yaklaşık 7.1 milyon cihaz) ile Windows Phone oldu. BlackBerry'nin geçen seneki yüzde 2.8'lik payı ise yüzde 0.5'e (1.5 milyon BlackBerry) kadar düştü.

Resimlerle: 2014'te çıkacak 30 yeni cep bombası!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı