Gündem 'Herkes aklını başına toplasın'

'Herkes aklını başına toplasın'

Paylaş
'Herkes aklını başına toplasın'

Sosyal medyada kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Şener Şen, “Meğer ne kadar sevgisizmişiz. Türkiye'de herkesin aklını başına toplaması lazım” dedi

Şener Şen, sosyal medya üzerinden kendisine yönelen eleştirilere "Halkına ileri demokrasiyi layık görmeyen iktidarlar yüzünden sıradan vatandaşlar benimle aynı görüşten değilsin diye birbirleriyle kavgaya tutuşuyorlar. Türkiye’de herkesin aklını başına toplaması lazım" yanıtını verdi.

Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen 20. Türk - Alman Film Festivali'nde yaptığı açıklamalarla sosyal medyada eleştirilerin hedefi olan Şener Şen, konuya ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Cumhuriyet'ten Ceren Çıplak'a konuşan Şen, “Sadece birkaç cümle söyleyip gideceğim” diyen Şen, “Meğer ne kadar sevgisizmişiz... Meğer ne kadar hoşgörüden yoksunmuşuz... Halkına ileri demokrasiyi layık görmeyen iktidarlar yüzünden sıradan vatandaşlar benimle aynı görüşten değilsin diye birbirleriyle kavgaya tutuşuyorlar. Türkiye’de herkesin aklını başına toplaması lazım. Bu cinnet halinden kurtulmazsak sonumuz iyi değil” ifadelerini kullandı.

20. Türk- Alman Film Festivali sırasında seyircilerin sorularını yanıtlayan Şen, bir seyircinin “Toplumsal eylemlere neden katılmıyorsunuz?” sorusuna “Oyuncunun ödevi, yaptığı filmlere hayat görüşünü yansımaktır. Bilfiil politikanın içinde olma, siyasetin içinde olma başka bir alandır. Bunu da sadece eylem yapan, hayatta başka hiçbir şey yapmayan, güzel film sevdalısı olmayanlara bırakıyoruz” yanıtını vermişti.

Haberin Devamı