Gündem Herkes bu yalanı söylüyor!

Herkes bu yalanı söylüyor!

Paylaş
Herkes bu yalanı söylüyor!

Herkes bu yalanı söylüyor!

Diyarbakır’da kapkaç suretiyle hırsızlığa maruz kaldıklarını için polise başvuran 128 kişinin yapılan inceleme sonucunda nüfuz cüzdanını kaybettiği, 69 lira ceza ödememek için yalan beyanda bulunduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Nüfus Hizmetleri Kanununun 68. maddesi gereğince 20 Nisan 2009 tarihinden itibaren nüfus cüzdanını kaybedenlere 69 lira idari para cezası uygulamasına geçilirken, nüfus cüzdanını kaybeden bazı kişilerin cezayı ödememek için polis merkezlerine kapkaç suretiyle hırsızlığa maruz kaldıkları yönünde yalan beyanda bulunduğu ortaya çıktı.

Son aylarda Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis merkezlerine kapkaç suretiyle hırsızlığa maruz kaldığını bildiren şahısların sayısında artış olması üzerine araştırma yapan polis, şahıslardan 128’inin nüfus cüzdanını kaybettiğini, para cezası ödememek için yalan beyanda bulunduğunu belirterek, bu şahıslar hakkında "yalan beyanda bulunmaktan" işlem başlattı.

"HIRSIZLIKLA MÜCADELE YILI"

Haberin Devamı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü 2010 yılını "Hırsızlıkla Mücadele Yılı" olarak ilan ederken, Hırsızlık Büro Amirliğindeki görevli personel sayısını 20’den 54’e çıkardı. Yapılan çalışmalarda 2010 yılının ilk 5 ayında 499 hırsız suçüstü yakalanırken, bu şahıslardan 99’u sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Aynı dönem içerisinde 256 Kapkaç olayı meydana gelirken, bunlardan 71’i aydınlatıldı. Kapkaç yapan 142 kişi operasyon sonucu yakalanırken, bunlardan 54’ü de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İlk 5 ayında meydana gelen 192 yankesicilik olayından 25’i aydınlatılırken, yakalanan 42 kişiden 22’si tutuklandı.
Yetkililer, gündüz ev ve iş yerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarında çelik kasa, bilgisayar, LCD televizyon gibi eşyaların çalındığını belirterek, bu gibi durumlarla karşılaşan vatandaşların, şüphelendikleri durumu "155 Polis İmdat" hattına iletmelerini istedi.