Eğitim - Kariyer 'Herkes İçin Kütüphane' projesine 17 bilgisayar

'Herkes İçin Kütüphane' projesine 17 bilgisayar

Paylaş
'Herkes İçin Kütüphane' projesine 17 bilgisayar

Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi tarafından yürütülen ’Herkes İçin Kütüphane’ projesi kapsamında Ortaca Belediyesi Kültür Park Kütüphanesi’ne 17 bilgisayar alındı

Dünyada okumayı ve bilgisayar kullanımını özendirmek için Bill Gates tarafından kurulan Melinda Gates Vakfı’nın 'Herkes İçin Kütüphane’ projesini Türkiye’de Hacettepe Üniversitesi yürütüyor. Proje kapsamında Ortaca’ya 17 bilgisayar kazandırıldığını söyleyen CHP’li Ortaca Belediye Başakanı Hasan Karaçelik, "Ortaca’daki kütüphanemizle iletişim kurmuşlar. Kütüphanedeki arkadaşlarımızın da gayretleriyle kütüphanemize 17 tane bilgisayar kazandırmışlar. Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ortaca halkımız bu kütüphaneye gelerek bilgisayarlarla işlerini görebilecek" dedi.

PROJE TEMMUZ'DA SONA ERİYOR

Projeyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük ise, Türkiye’de 160 civarında kütüphanenin projede yer aldığını belirterek "Dünyada 17 ülkede uygulanan bir proje. Ülkemizde belediye kütüphanelerine yönelik uygulanıyor. Umarım diğer belediyeler de bize katılacaklar. Proje temmuz ayında sona eriyor" dedi.

Haberin Devamı