Dünya Herkes kukla, bayrak yakar; onlar 'kalp' yaktı

Herkes kukla, bayrak yakar; onlar 'kalp' yaktı

Paylaş
Herkes kukla, bayrak yakar; onlar 'kalp' yaktı

14 Şubat Sevgililer günü, Pakistan'da aşırı dinci kesimler tarafından eylemlerle protesto edildi

14 Şubat Sevgililer Günü, dünyanın dört bir yanında aşk sözcükleri, çiçekler ve öpücüklerle kutlanırken, Pakistan'da bu özel günü hedef alan ateşli protesto eylemleri yapıldı.

Devletin ya da yabancı ülkelerin protesto edildiği eylemlerde sokaklarda bayrak ya da kukla yakan göstericiler bu kez 'kalp' yaktı. Ülkedeki aşırı dinci Cemaat Ehl-i Sünnet partisinin üyeleri, Sevgililer Günü arifesinde, üzerine kalp çizilmiş pankartları ve bu günle özdeşleşen hediyeleri ateşe vererek tepkilerini dile getirdi.

Pakistan'da birçok kişi Sevgililer Günü'nü çiçekler ve hediyelerle kutlasa da, bu günü kutlamanın İslam'a aykırı olduğunu savunan gruplar da var...

'SEVGİ 1 DEĞİL, 365 GÜN YAŞANMALI'

Pakistan'da bunlar yaşanırken, Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker ise, Sevgililer Günü'nün senede bir gün olmaması gerektiğini belirterek "Dinimiz, Sevgililer Günü'nü haram ya da farz diye nitelendirmez. Tabi ki insan sevdiğini sevecektir, din buna karşı çıkmaz. Ama dinimizde sevgi belli bir güne tahsis edilmez. Dine göre sevgi hergün yaşanılmalıdır." dedi.

Haberin Devamı

POSTA İNTERNET