Türkiye (Son Dakika) Herkes onları kayıp sandı, meğerse...

Herkes onları kayıp sandı, meğerse...

Paylaş
Herkes onları kayıp sandı, meğerse...

Zonguldak'ta parkur keşfine çıkan bir kadın bir erkek 2 dağcı varış noktasına geç kalınca, orada kendilerini bekleyen arkadaşları biraz fazla panik yapıp polis ve AFAD'ı harekete geçirdi. Kayıp sanılan ve ormanda didik didik aranan iki dağcı ise ekipleri görünce kahkahalar atıp 'Gece yürüyüşü yapıyorduk' dedi

Zonguldak’ta yürüyüş parkuru keşfetmeye çıkan bir kadın bir erkek dağcıya ilişkin kayıp ihbarı polis ve AFAD ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler ormanı didik didik ederken iki dağcıya 10 saat sonra ulaşıldı.

İstanbul’da tur şirketi bulunan 42 yaşındaki Şeniz Uzun yürüyüş parkuru keşfetmek için Zonguldak’a geldi. Zonguldak’ta oturan ve TTK’da çalışan dağcı arkadaşı 43 yaşındaki Salih Tomak ile buluşan Şeniz Uzun, 14.00 sıralarında Değirmenağzı’nda bulunan ormanlık alanda yürüyüş yapmaya başladı.

EKİPLERİ DOMUZLAR ENDİŞELENDİRDİ

Dere yatağındaki kanyonda yürüyen dağcılardan Salih Tomak, yanında bulunan başka bir arkadaşına kendilerini Yahma Köyü’nden almalarını istedi. Ancak aradan saatler geçmesine rağmen iki dağcıdan haber alınamayınca arkadaşları kayıp ihbarında bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Zonguldak İl Afet ve Koordinasyon Müdürlüğü ekipleri ile Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri kayıp zannedilen dağcıları aramaya başladı.

Ormanın içine giren ekipler her yeri didik didik aradı. Bölgede fazlasıyla domuz olması sebebiyle yaralanmış olabilecekleri de düşünülen dağcılar için adeta seferberlik ilan edildi. Zaman zaman AFAD ekipleri araçlarının hoparlörü ile, ‘Ateş yakın. Arkadaşlarımız dere yatağında sizi arıyor’ anonsu yaptı.

Ancak saatler sonra dağcılardan Şeniz Uzun’un telefonuna ulaşıldı. İlk olarak sağlıklı oldukları öğrenilen dağcılardan koordinat bilgisi alındı. Arama çalışmalarına köylülerde katılırken, telefon ile ulaşılan Şeniz Uzun ormanın içinde geçtikleri yerlerin bilgisini verdi. Alınan koordinatlar üzerine Zonguldak AFAD Müdürü Ahmet Güngör ve köylüler bölgeye hareket etti. Ormanda bir süre yürüyen ekipler, kayıp zannedilen dağcılara 10 saat sonra ulaştı.

KAHKAHALARLA EKİPLERİN YANINA GELDİLER

Kahkahalar ile ekiplerin yanına gelen iki dağcı espri yaparak kaybolmadıklarını sadece gece yürüyüşü yaptıklarını söyledi. Dağcılardan Salih Tomak, "Melih arkadaşımız biraz panik yapmış. Biz parkurun sonundan bizi almasını istemiştik. Buralar bildiğimiz yerler. Sadece biraz geceye kaldık" dedi.

AFAD Müdürü Ahmet Güngör ise, "Zannedersem bir yanlış anlaşılma olmuş. Dağ gezisi sırasında biraz geç kaldılar" diye konuştu. Geçilmesi zor 3 tane kayayı aştıklarını ifade eden Şeniz Uzun ise, "Kamuoyunu meşgul ettiğimiz için özür dileriz" şeklinde konuştu.

KÖY EVİNDE SICAK ÇAY İÇTİLER

Kayıp zannedilen dağcılar, ulaşılmalarının ardından Yahma Köyü’nde ekipler ile çay içti. Üzerleri ıslandığı için üşüdükleri öğrenilen dağcılar için köye 112 ambulansı da sevk edildi. Dağcılara ulaşılması ile ekipleri rahat bir nefes alırken, Salih Tomak ve Şeniz Uzun ıslanan kıyafetlerini köy evinde değiştirdi.

İki dağcı daha sonra Kozlu Polis Merkezi’ne giderek ifade verdi.

İHA

Haberin Devamı