Bilim - Teknoloji Herkes onu bekliyor!
Paylaş
Herkes onu bekliyor!

Apple Watch'un piyasaya çıkışını sadece Apple hayranları beklemiyor; rakiplerin gözü de onda!

Apple hayranları kadar olmasa da, rakipleri bile Apple Watch'un satışa sunulmasını heyecanla bekliyor. Ama bunun nedeni, Watch ile yakalanacak ivmeden faydalanabilecekleri ümidi. Neredeyse tüm üreticiler, uzun zamandır beklenen bu saatin, şimdiye kadar gördüğü ilgiye rağmen ciddi bir satış miktarına ulaşamayan giyilebilir marketine yeni bir soluk getireceği konusunda hem fikir.

Market araştırma firması CCS Insight'tan Ben Wood, Apple'ın başarılı olması durumda bütün marketin yükseleceğini söylemekte. CCS Insight, Apple'ın akıllı saatinin bu yıl içerisinde 20 milyon satışa ulaşacağını tahmin etmekte ve bu da giyilebilir marketinin 75 milyon cihaza ulaşarak, ciddi bir hız kazanması anlamına geliyor. 2018 yılında ise, 350 milyona ulaşılması bekleniyor. Bir diğer araştırma firması olan Strategy Analytics ise Apple'ın bu yıl içerisinde büyük ihtimal ile 15 milyon saat satacağını tahmin ediyor.

Şu ana kadar giyilebilir marketinde sıklıkla gördüğümüz üzere, cihazları üretmek ile cihazları satmak, tamamen farklı iki konu. Bunun en iyi örnekleri olarak ise Nike ve Google'ı gösterebiliriz. Nike, spor fitness bantlarının üretimini yaklaşık olarak bir yıl önce durdurdu. En yüksek profillerden birine sahip olan gelecekçi Google Glass'ın üretimi ise, internet devi tarafından Ocak ayında durduruldu. Bilgisayar ekranına sahip gözlükler, modeller, şarkıcılar ve hatta Prens Charles dahil olmak üzere pek çok ünlü tarafından kullanıldı ancak bu ürün prototipi, çok az sayıda normal kullanıcıya ulaştı. Çünkü pek çok kullanıcı, akıllı telefonlar gibi çalışan, saat ve gözlük gibi "yan ürünleri" kullanmak konusunda son derece kararsız.

Haberin Devamı

Resimlerle: 21 akıllı saat ve fitness bandı!

Kaynak: CHIP Online