Gündem Herkes onu konuşuyor

Herkes onu konuşuyor

Paylaş
Herkes onu konuşuyor

Erzurum'da 20 yıl kalorifercilik yapan emekli işçi Sebahattin Bayraktutan'ı kahvehanede otururken reklamcılar keşfetti

9 çocuğunu da okuttu

Erzurum’un Taşlıgüney köyünde ilk aşkı Alime ile evli olan 56 yaşındaki Sebahattin Bayraktutan, 7’si kız 9 çocuk babası. Çiftçilikten umduğunu bulamayınca bir bankada 20 yıl kalorifercilik yaparak tüm çocuklarını okuttu.

1998’de emekli oldu, 5 ay önce TOKİ’nin Yıldızkent’teki evlerinden bir daire tuttu. 750 liralık emekli maaşıyla geçinmekte zorlanan, bu yüzden yazları köyünde çiftçilik yapan Sebahattin Bayraktutan’ın hayatı, bir kahvehanede reklamcıların dikkatini çekince değişti.

‘Sanki gerçek Atatürk’tü’

Türkiye, Sebahattin Bayraktutan’ı bir sigorta şirketinin reklam filmiyle tanıdı. Filmde Sebahattin Bayraktutan, Atatürk’ün 1924’te yüzlerce kişinin öldüğü Erzurum Pasinler depremi ziyaretinde ‘Dayı’ diye hitap ettiği kişi rolündeydi.

Atatürk’ün “Ah be dayı. Devlet sana yardıma geldi. Ne istersin devletinden?” sorusuna “Birşey istemirem Paşam. Biz yedi düvelinen harp etmişiz. Koca memleketi yeniden kurmuşuk. O bize yetir” cevabıyla izleyenleri duygulandırdı.

Elektrik borcunu ödedi

Sebahattin Bayraktutan reklamı ve sonrasını şöyle anlattı: “Okuma-yazmam yok. Bana rolümü sözle ezberlettiler. Çekimlerde karşımdaki kişi sanki gerçek Atatürk’tü.

Çok duygulandım. Reklam filminden kazandığım 500 TL ile evimin birikmiş elektrik faturası borcunu ödedim. 56 yaşında şöhret oldum, sokağa çıkınca hayranlarım etrafımı sarıyor.

Ahbaplarım bana ‘Reklam yıldızısın, zengin oldun mu?’ diyor. Şöhretimden bir tek eşim Alime şikayetçi. Bana olan ilgiyi kıskanıyor.”

DHA

2