Gündem 'Herkes risk altında'

'Herkes risk altında'

Paylaş
'Herkes risk altında'

Türkiye'de Batı Nil Virüsü'nden 3 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Sağlık Bakanlığı günler sonra açıkladığı bu gerçeği kamuoyuyla nihayet paylaşırken de “Havalar soğuyor. Tehlike azalıyor” demişti. Ancak uzmanlar bu açıklamaya itiraz etti: “Hastalık riski devam ediyor”

Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek’in, önceki gün “5 ilimizden toplam 7 vakaya Batı Nil Ateş Tanısı konuldu ve bu hastalardan 3’ü kaybedildi. Havaların soğuması nedeniyle yeni vaka sayısının azalmasını bekliyoruz. Bu nedenle ciddi bir tehdit bulunmuyor. Salgın riski yok” diye açıklama yapmıştı. Sağlık Bakanlığı eski Bilim Kurulu üyesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, Batı Nil Virüsü hastalığının sık görüldüğü bölgelerde herkesin risk altında bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Gaye Usluer, “Virüs ‘Culex’ cinsi sineklerin insanları ısırması sonucunda bulaşıyor. Sinekler virüsü hasta kuşları ısırdıklarında alıyor. Özellikle sonbahar başlangıcında daha sık görülmektedir. Virüs dokunmak ya da öpüşmekle bulaşmıyor. Hastalığın sık görüldüğü bölgelerde herkes risk altında” dedi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal Çelen de “Risk faktörü her zaman var. Kenelerden ve sivrisineklerin yoğun olduğu bölgelerden uzak kalmak açıkçası tek korunma yöntemidir” diye konuştu.

Haberin Devamı