Dünya Herkes savaşırken onlar sevişti

Herkes savaşırken onlar sevişti

Paylaş
Herkes savaşırken onlar sevişti

Kanada'da buz hokeyi takımı Vancouver Canucks, Stanley Kupası'nı ABD'li rakibne kaptırınca şehir savaş alanına dönmüştü. Olaylar sırasında genç bir çift ise yola uzanmış öpüşüyordu

Kanada’nın Vancouver kentinde iki gün önce yapılan Stanley Kupası buz hokey maçında, Kanada ekibi Vancouver Canucks’ın ABD’li rakibi Boston Bruins’e yenilmesinin ardından holiganlar kentin sokaklarını savaş alanına çevirmişti. Kanadalı fotoğrafçı Richard Lam, sokaklarda holiganlar ile polis arasında yaşanan çatışmaları görüntülerken, hiç beklemediği bir sahneyle karşılaştı. Genç bir çift, etraflarında olan biteni umursamaz bir şekilde yola uzanmış öpüşüyordu.

Haberin Devamı

Vancouver sokaklarında yaşanan hokey isyanı esnasında çekilen genç çifte ait görüntüler, Twitter üzerinden dünyanın dört bir yanına dağıldı. Fotoğrafları çeken Lam ise tanık olduğu sahnenin arkasında ne yattığı hakkında hiçbir bilgiye sahip değil.

Herkes savaşırken onlar sevişti

Lam, fotoğrafı çektiği anı şöyle anlattı: “O esnada holiganlar ile polis çatışıyordu. Yaklaşık 18-20 metre uzaktaydım… Boş sokağın ortasında yatan bu iki kişiyi gördüm. İlk başta bir tanesinin yaralandığını düşündüm” dedi.

Lam, “Tam bir kaos yaşanıyordu. Holiganlar iki aracı ateşe verdi ve bir mağazanın camlarını indirdiklerini gördüm… Bu esnada polis üzerimize gelmeye başladı. Koşmayı kestikten sonra polisin oluşturduğu hattın gerisinde iki kişinin yerde yattığını gördüm. Arkalarından ise dumanlar yükseliyordu”.

“O kaos ortamında bir 'an yakaladığımı' fark ettim. Ancak çektiğim fotoğrafları dosyalamak için döndüğümde editörüm bana işaret edene kadar o kişi kişinin aslında yaralanmadığını, ancak öpüştüğünü fark etmedim”.

KİM BU İNSANLAR?

Lam, “herkesin kendisine genç çiftin kim olduğunu sorduğunu ancak onlarla hiç konuşma fırsatı bulamadığını” söyledi.

Hatta şu an bile, Lam “çektiği fotoğrafta bir çiftin öpüştüğünü mü yoksa yaralı mı oldukları” konusunda emin değil.

Lam, “Fotoğrafa bakıyorum ama ne düşüneceğimi artık bilmiyorum” ifadesini kullandı.

YÜZÜN ÜSTÜNDE YARALI VAR

Vancouver’daki yetkililer, hokey maçının ardından yaşanan olaylarda yaklaşık 150 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve 100 civarında kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

Yerel yetkililer, olaylarda üç kişinin bıçaklandığını, viyadükten düşen bir kişinin de kritik durumda olduğunu açıkladı.

Polis şefi Jim Çu, dokuz polisin yaralandığı olayların ardından çok sayıda mağaza ve işyerinin zarar gördüğünü, ikisi polis aracı olmak üzere 15 aracın ateşe verildiğini belirtti. Çu, holiganların organize bir şekilde hareket ettiklerine değinerek, “gaz maskeleri, gece görüş gözlükleri taktıklarını ve yanlarında benzin taşıdıklarına” dikkat çekti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5598","5598","201106","5598-2.jpg");

Haberin Devamı