Gündem Herkese ders olsun

Herkese ders olsun

Paylaş
Herkese ders olsun

Denizli'de yıkım kararı bulunan binayı, sahibinin 'uyanıklığı' kurtaramadı

ÇATIYA MİNARE VE KUBBE

Haberin Devamı

Denizli Sümer Mahallesi İzmir yolu üzerinde bulunan üç katlı bina 1993’te Ömer Palay tarafından yaptırılmıştı. Ömer Palay 1994’te nargile salonu ruhsatı aldığı binanın ikinci katını mescide çevirdi. Bununla da yetinmeyen Ömer Palay çatıya minare ve kubbe yaparak mescidi camiye dönüştürdü.

Mescit 2004 yılında da ‘İbadullah Camii’ adını aldı. Belediye, ruhsatı bulunmadığı için caminin kullanılamayacağını bildirdirmişti. Belediyenin uyarısı üzerine Ömer Palay, dış cepheye Atatürk’ü Kocatepe’deyken gösteren fotoğrafını mozaikle yaptırdı.

HAVA KARARINCA YIKTILAR

Bu arada, Denizli Belediyesi Meclisi, binayı kamulaştırarak yeşil alana dönüştürmek için karar aldı. Bina sahibi Ömer Palay, kararın iptali için Denizli İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Üç yıl süren dava sonunda, mahkeme kamulaştırma kararını yerinde buldu.

Haberin Devamı

Binanın yıkımı da önceki gece hava karardıktan sonra yapıldı. Binasının üzerine yıkılmasın diye Atatürk mozaiği yaptıran ‘kurnaz’ mal sahibi amacına ulaşamadı. Yıkımı gören Denizlililer “Bu herkese ders olsun, Atatürk bu kadar ucuz bir şekilde sömürülemez” dedi.

Ramazan ÇETİN/DHA