Gündem Herkese nasip olmaz

Herkese nasip olmaz

Paylaş
Herkese nasip olmaz

POSTA Gazetesi başyazarı Mehmet Ali Birand yönetimindeki Kanal D Ana Haber, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından 'Yılın En İyi Ana Haber Bülteni Oscarı'na layık görüldü

BİRAND’A ÇİFTE ÖDÜL

Haberin Devamı

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin (RTGD) ‘2010 Medya Oscarları’, önceki gün Rixos Ankara Otel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. ‘Yılın En İyi Ana Haber Bülteni’ Oscarı’na POSTA Gazetesi başyazarı Mehmet Ali Birand’ın Grup Başkanlığı’nı yaptığı Kanal D Haber’in Ana Haber Bülteni layık görüldü.

Mehmet Ali Birand’a ödülünü Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek takdim etti. ‘Yılın Haber Kanalı’ ödülü de Birand yönetimindeki CNN Türk’e verildi. Bu ödül de Birand’a takdim edildi. Mehmet Ali Birand, Kanal D Ana Haber’in kazandığı ödülle ilgili olarak şunları söyledi:

ÖZEL HABERİN BAŞARISI

“Kanal D Haber’in ödülünü bazıları alkışladı, bazıları itiraz etti. Hatta bazı yazarların ödülü, kanalın haber performansına değil de benim telaffuz ve dil sürçmelerime dayandırması, kusura bakmayın garibime gitti. Ben ‘gaf’ yapmam, ancak doğrudur, birçok telaffuz hatası yapar veya dil sürçmesi yaşarım. Ben haberciyim. Olduğum gibi konuşur ve konuştuğum gibi haber sunarım. Ayrıca RTGD ödülü, benim sunum şeklime değil, Kanal D ekibinin Ana Haber’deki performansına verilmiştir. Acaba hangi haber bülteni bizim kadar ‘özel haber’ ve ‘ilk görüntü’ yayınlamıştır? Kanal D Ana Haber, jenerik oyunlarıyla değil ciddi haberciliğiyle ön plana çıkıyor. Kanal D Haber, bu ödülü çok hak etti.”

Haberin Devamı