Spor 'Herkesi Kongre'ye bekliyorum'

'Herkesi Kongre'ye bekliyorum'

Paylaş
'Herkesi Kongre'ye bekliyorum'

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde basın mensuplarının karşısına çıktı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe'de 1998'den beri başkanlık yapan ve bu hafta sonu yapılacak kongrede yeniden aday olduğunu açıklayan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde basın mensuplarının karşısına çıktı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer12894","12894","201311","12894-77286.jpg");

İşte Aziz Yıldırım'ın konuşmasından satır başları...

NEDEN ADAY OLDUM?

* Herkes hoşgeldi, hepiniz hoşgeldiniz…
Daha önce yapılan kongrelerden önce de hiçbir Fenerbahçeli hakkında kötü konuşmadım, bel altı vurmadım. Kongre'de çıkacak her karara saygılıyım. Bu süreç içerisinde bana yapılan suçlamalara cevap vereceğim. Kongre'de bazı kötü niyetli insanların beklentisinin aksine güzel bir seçim yapılmasını temenni ediyorum. 3 Temmuz süreci tamamlanmadan ve bu sürecin lekesi Fenerbahçe üzerinden temizlenmeden bizim görevimiz bitmeyecektir.

* Gözlerini kırpmadan yalan söylediler. Seçim uğruna Fenerbahçe'nin büyük bir kulüp olmadığını göstermek istermek istediler. Tesislerimizle gurur duymak yerine, ona çamur atmayı tercih ettiler. Topuk Yaylası Tesisleri'ni bir türlü kabullenemediler. Beni kötülemek adına ne diyeceklerini şaşırdılar. Fenerbahçe’ye ait hiçbir kuruma gidemeyenlerin beni kötülemek için yapacağı yorum ancak bu olabilirdi.

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

* Her projeyi eleştirebilirsiniz ama eğitime katkı sağlayacak projeler söz konusu olunca ağzınızı açmamalısınız. Fenerbahçe'nin para bulma gücü sonsuzdur. Borçlanmak istedikten sonra biz her şeyi yapabiliriz. Fenerbahçe Üniversitesi için gereken para hazır. 2014'te bu okulun ilk adımlarını atacağız. Fenerbahçe Üniversitesi, Fenerbahçe'ye şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Eğitim, seçim malzemesi yapılamaz. Tıpkı din gibi...

FENERBAHÇE HALKIN TAKIMIDIR

* Hep borcumuzu söylüyorlar. Kimse gelirlerimizden söz etmiyor... Yalnız Fenerium'un değeri şu anda 300 trilyon. Fenerbahçe SK'nün değeri 800 trilyon. Fenerbahçe Spor Kulübü, SPK'dan denetim görüyor. Biz, hile hurda yapmıyoruz. Devamlı bizi karalamaya çalışıyorlar. Yalan söyleyemezsiniz, bir gün ortaya çıkar. Bizden sonrakiler yüzümüze vururlar. Fenerbahçe, halkın takımıdır. Fenerbahçe'nin değerleri seçim malzemesi yapılamaz. Fenerbahçe, herhangi birinin seçtiği 10 tane zengine mahkûm edilemeyecek kadar büyüktür.

* Demokratikleşme diye bir söylem tuttrdular. Bunu 'TÜSİAD projesiyle' yapamazsınız. Demokrasi, 1 milyon üyeyle olur. Bizim 1 milyon üyeye verdiğimiz önem bu yüzdendir.

ŞÜKRÜ SARACOĞLU YERİNDE KALIYOR!



* Fenerbahçe'ye hâkim olmak için her yolu deneyenleri, Fenerbahçe'den sonsuza kadar tasfiye edeceğiz. Durmadan mahkemelerden karar geliyor. Her mahkemeye giden kulübümüze dair mahrem bilgiler alıyorlar. Lütfen hiçbir kulübümüzü zor duruma düşürecek kararlar vermeyin. Her bilgiyi herkesle paylaşmayın.

* Pendik'te bir arazı alacağımızı söyleyince herkes stadı oraya taşıyacağımızı söylemeye başladı. Şükrü Saracoğlu Stadı, yerinde kalacak. Hiçbir yere gidemez!

* 2014'ün Mayıs ayında Kenan Evren Lisesi'ni olduğu yere AVM ve otel yapılması için ihale yapılacak.

* Rahmetli başkan Hasan Özaydın'nın Fenerland projesini hayata geçireceğiz.

BANKA KURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

* Hep istediğim bir proje banka kurmak. Çalışmalara başladık ancak tıkandık. CEO'muz Hasan Bey, banka kurmak için çalışmalara devam ediyor. Bu benim en çok istediğim projedir. Dev şirketlerle görüşüyoruz. Finans dünyasında yer alacağız.

* Anlattıklarım ne seçim projesidir, ne de Aziz Yıldırım'ın projesidir. Bunlar, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün geleceğidir. Biz yarın seçimi kaybedebiliriz de. Ama bu projeler Fenerbahçe için yapılmalı.

* Kimler Fenerbahçe'ye başkan olması gerekir? İkiyüzlü olanların Fenerbahçe'ye başkan adayı olmaması gerek.

* 3 Temmuz sürecinde anjiyo oldum ve Aydınlar yanıma geldi. Ona dedim ki; "Fenerbahçe şike yapmadı. Bir oyun oynanıyor." Aydınlar, ortada hiçbir şey yokken savcılara gitti ve 'Durum çok vahim' diye açıklama yaptı. 5 maçın sonucu önceden biliniyormuş. Belge var mı? Yok. Aydınlar bu iddiaya hemen inandı. Suçsuz olacağımızı düşünmedi.

SAYIN AYDINLAR, FENERBAHÇE ŞİKE YAPMIŞ MIDIR?

* Sayın Aydınlar'a soruyorum? Sayın Aydınlar, 2010/11 sezonunun şampiyonu kimdir? Fenerbahçe Spor Kulübü şike yapmış mıdır? Sayın Aydınlar, Şenes Erzik'le Başbakan'ın yanına gittiğinizde Sayın Başbakan size 'F.Bahçe şike yaptı mı?' dedi. Ne dediniz?

* 58. Madde'nin değiştirilmemesi gerektiğini cezaevinden söyledim. Sayın Aydınlar, Başkan olursan Fenerbahçe'nin şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a verecek misin? Fenerbahçe'den puan silecek misin? Sayın Aydınlar, Fenerbahçe'yi 2 yıl Avrupa kupalarına göndermeyecek misin? Sayın Aydınlar, başkan olursan 2010/11 sezonunda kazandığımız gelirleri iade edecek misin? Sayın Aydınlar, seni Fenerbahçelilerin değil de, Galatasaraylıların desteklemesi tesadüf mü? Sayın Aydınlar, sen Galatasaraylıların Fenerbahçe Başkan adayı mısın?

* Sayın Aydınlar, başkan olursan Lutfi Arıboğan ve Ebru Köksaldı'yı da yeni yönetime alacak mısın? Sayın Aydınlar, başkan olursan daha önce yaptığın gibi, Fenerbahçe'yi Galatasaray'a katma projeni hayata geçirecek misin? Sayın Aydınlar, başkan olursan Lutfi Arıboğan ve Ebru Köksal'ı da yeni yönetime alacak mısın? Sayın Aydınlar, Aykut Kocaman Ordu maçına giderken Rıdvan Dilmen'le sana geldiğinde onlara neler söylemiştin? Sayın Aydınlar, İbrahim Akın'a yapmadığı şikeyi itiraf etmesi durumunda lisans konusunda yardımcı olacağını söyledin mi? Sayın Aydınlar, UEFA Müfettişi Cornu'yla Ebru Köksal ve İlhan Helvacı, kapalı kapıların ardında ne konuştu? Eğer Aydınlar, "Fenerbahçe şike yapmadı" derse, yarın kalkıp Kongre'de onu alkışlarım.

BAŞKAN OLDUĞUMDAN BERİ ÇAY PARAMI BİLE KENDİM ÖDEDİM

* 1998'de başkan olduğumdan beri çay paramı bile kendim ödedim. Kulübe hiç yük olmadım. Benim parayı kulübe ödettiklerime dair yalan yazı yazanlar hakkında bazı şeyler söylersem sıkıntı yaşarlar. Bunlar Fenerbahçeli değil. Bunlar kendi ceplerini doldurmanın peşinde olan insanlardır. Fenerbahçe, bir daha 1998 yılına dönmemeli. Dönersek, o zaman kaybederiz.

* Ben hapisteyken, kız voleybol takımımız Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattılar. Mehmet Ali Bey bak ne yapmış. Çok seviyor Fenerbahçeyi. 102 bin liralık kombineyi teslim etmiş parayı geri almış. Toplam 1 trilyon 790 lira kulüpten geri almıştır. Kulübü çok seviyor! İşte seviyor, bir şey söyleyemiyorum... Onların derdi başka...

* 3 Temmuz süreci başlarken hiçbir şey doğru ve düzgün bir şekilde yürütülmedi. Daha ortada hiçbir şey yokken Etik Kurulu raporunu UEFA'ya gönderdiler. Madem biz şike yaptık, bizi neden küme düşürmediniz? 6222 numaralı yasa böyle söylüyor! Cami kapılarında amigolarla pazarlık yaptılar. Bunu söyleyen de bizden ayrılıp şimdi onun yanında olan bir arkadaş.

* Fenerbahçe taraftarı, kongre üyesi kişiliklidir, haysiyetlidir. Kongre üyesi para karşılığında oyunu satmaz. Bu işler için harcadığınız paralar, gazete patronlarına gideceğine Fenerbahçe'ye verin bari bir işe yarasın.

HERKESİ KONGREYE BEKLİYORUM

* Fenerbahçe büyüktür. Fenerbahçe bir asırdır. Bir asırın yıkılması kolay değildir. Son sözlerimi söylemeden önce, bu kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Kongreye katılın, herkesin konuşacağı 10 bin kişilik bir kongre yapalım. Tüm kongre üyelerini Ülker Arena'ya bekliyorum. Kime oy atarsanız atın ama kongreye katılın. Bir gün Fenerbahçeli olmak için değil, Fenerbahçeli ölmek için yaşıyorum.

7

Haberin Devamı