Yaşam Herkesin bir e-kitap okuyucusu olacak!

Herkesin bir e-kitap okuyucusu olacak!

Paylaş
Herkesin bir e-kitap okuyucusu olacak!

Dijital belgeleri göz yorulmadan, kağıda bakar gibi okumaya olanak sağlayan e-kitap okuyucuları sizin için derledik.

Elektronik mürekkep dedikleri ne?

Haberin Devamı

Gün boyunca işimiz gereği pek çoğumuz ekran başındayız. Monitöre bakmaktan gözlerimiz yoruluyor. Diz üstü bilgisayar veya tablet bilgisayarda da durum aynı... Ancak elektronik mürekkep teknolojisiyle çalışan e-kitap okuyucularda arkadan aydınlatma yok. Yani gözleriniz normal bir kitabı okurken ne kadar yoruluyorsa, o kadar yoruluyor. Ayrıca mürekkep teknolojisini kullanan e-kitaplarda sayfayı değiştirmediğiniz sürece, enerji tüketimi olmuyor. Alet şarjını 4 haftaya kadar kullanabiliyorsunuz. Ekran ışık kaynağı olmadığı için gün ışığında ekran parlama yapmıyor. Hatta normal bir kitabı ışık kaynağı olmaksızın nasıl okuyamıyorsanız, durum elektronik mürekkepli kitaplar için de geçerli oluyor.

E-okuyuculardan bazıları:

Haberin Devamı

Reeder: 6 inç büyüklüğünde, dokunmatik ekrana sahip. Kablosuz ağ özelliği var. 2 MG belleğe sahip. Belleği maksimum 32 MB büyüklüğündeki Micro SD kartlara aktarılabiliyor. Reeder’ın sayfalarına not alabiliyor, satır veya paragrafların altını çizebiliyorsunuz. 448 TL olan Reeder’a Türkçe kitaplar doğrudan yüklenebiliyor.

Booken Cybook Opus: Türkiye’deki kullanıcıların en çok tercih ettiği ürünlerden biri de Booken Cybook Opus. 5 inç büyüklüğünde. Ekranı dokunmatik değil. Bu nedenle klavyesi yok. Kitabına not almak isteyenler için dezavantaj. Ekran çevirildiğinde metin de otomatik olarak çevriliyor, ve yazıları istediğiniz gibi okuyabiliyorsunuz. Wi-Fi, 3G gibi kablosuz ağ bağlantısı bulunmayan Beooken Cybook Opus’un şarj ömrü uzun, 1 buçuk aya kadar kullanılabiliyor. E-kitap okuyucu Türkiye’de 449 TL.’ye satılıyor.

Polybook N520: 5 inç büyüklüğündeki e-kitap okuyucuda metin girişi için bir klavye bulunuyor. Bu nedenle dokunmatik ekranı yok. Sayfa geçişleri ve diğer işlemler klavye üzerinden yapılıyor. Wi-Fi ve 3G ağ bağlantısı yok. Tek şarjla 8 bin sayfa kitap okumayı sağlayan Polybook’u 338 Dolar’a alabilirsiniz.

Amazon Kindle 3: 6 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Amazon Kindle 3, dokunmatik ekrana sahip değil. Amazon Kindle 3’de yazı yazmak istiyorsanız klavyesini kullanıyorsunuz. Amazon Kindle 3, Mp3 dosyalarını destekliyor, kitap okurken böylece müzik dinleyebiliyorsunuz. Şarjı 3 hafta boyunca kullanılabilen e-kitap okuyucu 339 TL.

Haberin Devamı

Nereden alabilirsiniz?

E-kitap okuyucular ülkemizde yeni. www.idefix.com’dan Türkçe içerikli kitaplarla birlikte e-kitap okuyucular alınabilir. E-kitap okuyucuları gittigidiyor.com, sahibinden.com gibi sitelerden de temin edebilirsiniz.

Bu yazı 6 Mart 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır