Siyaset 'Herkesin kabul edeceği Anayasa'yı CHP yapacak'
Paylaş
'Herkesin kabul edeceği Anayasa'yı CHP yapacak'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Anayasa'da öyle düzenlemeler yapacağız ki bir daha telekulak hükümeti olmayacak. Sağcısı da solcusu da 'Bu benim Anayasam' diyecek” dedi

‘BENİM ANAYASAM’

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün çıktığı Bursa turuna dün de devam etti. Kılıçdaroğlu Mudanya, Gürsu ve Kestel ilçelerinde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, yolsuzluk yapan bakanların yargılanması için Anayasa’nın 100. maddesini değiştireceklerini söyledi.

Mevcut Anayasa’da başbakan ve bakanlar hakkında soruşturma açılması TBMM onayıyla gerçekleşiyor. Kılıçdaroğlu, “Öyle düzenlemeler yapacağız ki bir daha telekulak hükümeti olmayacak. Sağcısı da solcusu da ‘Bu benim Anayasam’ diyecek” dedi.

‘HAYIR’ DİYORUZ

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 12 Eylül’de bir Kenan Paşa vardı, hatırlar mısınız? Hani genç fidanları asan Kenan Paşa. Onun Anayasası’nın uzantısı olarak yeni bir Anayasa değişikliği gelecek önünüze. Kenan Paşa’nın anayasasından farkı yok. Elimizden hakkımızı alacaklar. Ancak halk bu hapı yutmayacak. 12 Eylül Anayasası’na da 12 Eylül’ün uzantısı değişikliklere de ‘Hayır’ diyeceğiz.

Haberin Devamı

‘AKP KORSANA SAPTI’

Ankara’da caddelere kim tarafından astırıldığı belli olmayan “Referandumda ‘Evet’ diyoruz yazılı afişleri de hatırlatan Kılıçdaroğlu, hükümeti suçladı. Kılıçdaroğlu, “AKP referandumdan hayır çıkacağını anladı. Daha yolun başında korsan afiş kullanmaya başladılar” dedi.

Kılıçdaroğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe’yi işaret ederek, “Birinci Recep’ten Bursa’yı, ikinci Recep’ten de Türkiye’yi kurtaracağız” dedi.

‘HAYIR’ TURU

CHP Antalya Kepez İlçe örgütü, 12 Eylül’de yapılacak referandum öncesi parti bayrakları ile süslenmiş teknelerle ‘Hayır’ turuna çıktı. ‘Referandum Hayır’lara vesile olsun’ pankartları asılı iki tekne 4 saatlik turla Antalyalıları referandumda ‘Hayır’ oyu kullanmaya çağırdı. Pankartlarda yer alan ‘Referandum’ kelimesinin ‘Refarandum’ şeklinde yanlış yazılması dikkat çekti.