Bilim - Teknoloji Herkesten önce siz deneyin!
Paylaş
Herkesten önce siz deneyin!

Android uygulamalarını daha son sürüme ulaşmadan, herkesten önce denemeye ne dersiniz?

Android uygulamalarınızın en son sürümünü elde etmek için "Tümünü Güncelle" düğmesine dokunmanız yeterli. Ama son sürümlerden önce yayınlanan beta veya test sürümleri de var. Biraz risk almayı seviyorsanız, deneysel güncellemelere kolaylıkla ulaşabilirsiniz...

Haberin Devamı

Beta veya Alpha testlerine katılın

Bu seneki I/O etkinliğinden bu yana Google, geliştiricilere uygulamalarının alpha veya beta sürümlerini oluşturmalarına izin veriyor.

Bazı özelliklerin çalışmama ihtimalini göz önüne alıyorsanız, bazı uygulamaların sunduğu beta programlarına katılabilirsiniz. Bunun için öncelikle ilgili Google+ veya Google Group topluluğuna katılmanız gerekiyor. Beta programı sunan uygulamalar arasında şu popüler isimler var: Facebook, Evernote, Dolphin Browser, Nova Launcher, Rdio.

Beta uygulamalarını ayrı olarak indirin

Bazı uygulamalar, Google'ın yeni Groups sistemini kullanmak yerine beta sürümlerini direkt olarak Google Play'de indirmeye sunuyorlar. Bu uygulamaları kullanabilmek için herhangi bir yere üye olmanıza veya davetiyeye ihtiyacınız yok. İşte beta sürümünü direkt olarak indirebileceğiniz birkaç uygulama: Chrome Beta, Firefox Beta, Humble Bundle, Aereo, Themer.

Haberin Devamı

Devamı, ikinci sayfada...


"Kademeli" indirmeleri atlayın!

Kademeli olarak indirmeye sunulan uygulamalara önceden sahip olun

Bazı durumlarda uygulamaların final sürümleri, herkese aynı anda kullanıma açılmayabilir. Bu seneki Google I/O'da geliştiricilere tanıtılan yeni işlev, istenen uygulamanın birkaç günde veya bir haftada dağıtılmasını sağlıyor. Bu şekilde yayınlanan uygulamalarda güncellemeyi hemen almak istiyorsanız, Android Police gibi web sitelerine göz atabilir, uygulamanın APK dosyasını indirerek cihazınıza kurabilirsiniz.

APK dosyalarını indirdiğiniz web sitelerine dikkat edin, bu şekilde cihazınıza bir zararlıyı sokmanın mümkün olduğunu unutmayın.

Geliştiricileri veya uygulamaları izleyin

Uygulamaların en son sürümlerini almanın bir başka yolu, onları geliştiricilerinden sağlamak olabilir. Örneğin Dropbox içindeki "early releases" ayarı, deneysel Dropbox yeniliklerine herkesten önce ulaşmanıza izin veriyor. Bazı geliştiriciler ise APK dosyalarını kendileri dağıtabiliyorlar.

CHIP Online