Siyaset 'Hesaplaşma yakında'
Paylaş
'Hesaplaşma yakında'

CHP lideri Baykal, "Önümüzdeki dönem AKP ile Türkiye'nin hesaplaşma dönemi olacak. Yapılan yanlışların hesabının sorulduğu dönem olacak" dedi

ADANA’DA KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal dün Adana’da partisinin il kongresine katıldı. Seyhan Otel’deki kongrede bine yakın CHP’liye seslenen Baykal, AK Parti hükümetini topa tuttu.

İzlenen ekonomik ve siyasi politikaların Türkiye’ye büyük sıkıntıya soktuğunu öne süren Baykal, “Önümüzdeki dönem AKP ile Türkiye’nin hesaplaşma dönemi olacaktır. Yapılan yanlışların hesabının sorulduğu dönem olacaktır” diye konuştu.

‘8 YILDA SATTILAR’

AK Parti iktidarının Türkiye tarihinde en çok harcama yapan hükümet olduğunu ifade eden Baykal şöyle devam etti: Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş hükümetlerinin tümünün kullandığı borcun iki katından daha fazlasını sadece bu hükümet 8 yılda yapmıştır.

Bu millet 80 yılda yapmıştır, bunlar 8 yılda satmışlardır. Ortada ise borç ve işsizlik var. Bu iktidar iflas masasında, gidecek. İflas ettiler...

‘ADALET DARBE YEDİ’

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’de pek çok kutsal kavramın darbe yediğini, bunların başında da adaletin geldiğini savunan Baykal “Siyaset adalete yön, talimat veriyor, talep yapıyor.

Artık hukukun gereğini yapmak, hakimler için cesaret işi” dedi. Anayasa değişikliği için referanduma gidileceğinin görüldüğünü belirten Baykal “O referandum AKP için ‘Kal mı, git mi?’ oylamasına dönüşecek” diye konuştu.

‘HESAP VERSENE’

Konuşmasında Balyoz Oprasyonuna’na hiç değinmeyen Baykal “İçinde bulunduğumuz durumda ülke, yarını belirsiz, her an her şeyin olabileceği, kimin başına neyin geleceğinin belli olmadığı umutsuzluk ortamında bulunmaktadır” diye ekledi.

Baykal “Herkes hesap verecek” diyen Başbakan Erdoğan’a da şöyle seslendi: Başsavcıdan da komutandan da hesap soruluyor. Senden niye hesap sorulamıyor?

Bünyamin YIL/DHA

2

Haberin Devamı