Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Heyecan etkili oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Heyecan etkili oluyor

Haberin Devamı

İlk cinsel deneyimini yaşayacak erkeklerin sertleşme sorunuyla karşılaşması normal. Çünkü fazla heyecan, ortama ve partnere uyum sağlayamama gibi problemler yaşanabilir. Kendinize güvenin, daha iyi koşullarda başarılı olabilirsiniz

SORU: Sertleşme olmadı

20 yaşındayım. İlk deneyimimi 2.5 ay önce genelevde yapmak istedim. Ama aşırı heyecandan dolayı sertleşme olmadı. Şimdi bir kızla çıkmaktan bile korkuyorum. Başarısız olduğumu düşünüyorum ama her gün 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Cinsel duygularım en üst safhada. Sizce ben normal miyim? CEVAP Hiçbir sorunun olduğunu sanmıyorum. İlk seferde heyecanlanman ve başarısız olman çok normal bir durum. Acele etme, kendine güven ve daha müsait koşullarda başarılı olacağından endişe duyma.

[[HAFTAYA]]

SORU: Protez herkese takılabilir mi?

Son çare olarak anlattığınız penis protezi herkese takılıyor mu? 38 yaşındayım, kimlere takılıyor ve riski var mı? Bilgi verebilir misiniz? CEVAP Penis protezi tıbbi açıdan 18 yaşından büyük, kanama problemi ve aktif kanser hastalığı veya iltihabı olmayan, yaşam beklentisi uygun kişilere uygulanabilir. Ayrıca ilaç tedavisine cevap vermemiş vakum cihazı kullanmayan ya da kullanmak istemeyen hastalara da takılabilir. Penis protezi takmanın da bir ameliyat olduğu ve her ameliyat gibi narkoz riski taşıdığı unutulmamalı. Bunun dışında ahlaki olarak bu protezi kötüye kullanabilecek olan kişilere ve akıl hastalarına takılmasından kaçınılması gerekiyor. Protez takma işleminin geri dönüşümsüz bir işlem olduğu unutulmamalı.

SORU: Ereksiyon sorunu yaşıyorum

33 yaşındayım, 1.5 yıl devam eden sertleşme sorunum var. Eskisi gibi sabah sertleşmeleri de yaşamıyorum. 3-4 yıl önce depresyon geçirdim ama birkaç ay anti depresan kullandım. Acaba ondan olabilir mi? Doktora gitmeye çekeniyorum. Ne önerirsiniz? CEVAP Neden bir doktora gitmekten çekindiğinizi anlamam mümkün değil ama yaşınız ve depresyon tedavisi görmüş olmanız göz önüne alındığında sertleşme sorununuz muhtemelen psikolojik kökenli çıkacaktır. Gereğinden fazla tetkik yapılmadan bu konulara hakim bir uzmanın yapacağı muayene ve bazı basit hormon tahlilleri sonucu sorununuzun kolaylıkla aşılabileceğini düşünüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder