Yaşam 'Heykel suratlar çok moda'

'Heykel suratlar çok moda'

Paylaş
'Heykel suratlar çok moda'

Modanın gelişmesiyle makyaj da değişti. Mevsime göre makyaj trendlerini takip etmek, sezon kıyafetlerine uygun makyaj yapmak gerekiyor


Doğru makyaj yapmanın inceliklerini öğrenmek için Kanada’nın ünlü kozmetik markası M.A.C’in makyaj uzmanlarından Hatice Özcan ile buluştuk. Sezon trendlerini açıklayan Hatice Hanım bu sezon tattoolu yüzler bile göreceğimizi söyledi.

Makyaj tüyoları

Burnu küçültmek için: Makyajda koyu renkler her zaman sürüldüğü yerin hacmini küçültür. Açık renkler ise büyütür. Burnunuzu küçük göstermek istiyorsanız ten renginin bir-iki ton koyusunu olan bir pudra ya da kapatıcıyla burnumuzun iki kenarına boydan boya, hafif gölge yapmamız gerekiyor.

Uzun ve kemikli burunlar:
Burnu kısa göstermek için burnun ucunu koyulaştırmak gerekir. Teninizi koyulaştırmak için kullandığınız bronz pudrayı burnun ucuna sürerek burnunuzu olduğundan kısa gösterebilirsiniz. Göz altı kapatıcısının bir-iki ton koyusu da bu işlem için uygundur.

Gözleri olduğundan büyük/küçük göstermek:
Gözü büyütmenin en kolay yolu göz içine beyaz renk kalem kullanmaktır. Beyaz kalem herkesin tarzı olmayabilir.
O zaman gözün içine herhangi bir rengi sürüp sonra kalemi kirpik altından fırça yardımıyla yayarsa gözü olduğundan büyük gösterir.
Gözü küçültmek içinse koyu renk kalem sürmek ve dağıtmadan bırakmak gerekir. Göze çekik hava vermek için göz kalemi dışa doğru çekilir. Maskara ise zigzag yaparak yukarıya doğru sürülmelidir.

Yağlı ciltlerin dikkat etmesi gereken nokta:
Yağlı ciltler daha pudramsı makyaj malzemeleri kullanmalılar. Aksi halde kremsi makyaj ürünleri yağlı ciltte parlayacaktır.

Özellikle sebum dengeleyici ürünleri makyaj öncesi alta kullanmalılar. Gün içerisinde de yanlarında bir pudra bulundurmalılar. Yüzün yağlanan bölgelerine pudra sürülmeli. Kuru ciltliler ise cildi çok çok iyi nemlendirerek makyaja başlamalı.

Dudakları olduğundan büyük göstermek: Dudakları makyaj öncesi mutlaka nemlendirmeliyiz. Dudakları olduğundan büyük göstermek için dudak kalemi kullanmamız gerekiyor.
Dudak kalemini kendi dudak hattınızın üstünden, dudak şeklinize göre, boşluk bırakmadan çizmeye özen gösterin. Dudaklarınızı önce tam dudak çizginiz üzerinden çizin.
Daha da kalın göstermek istiyorsanız sonrasında yavaş yavaş yukarı doğru çizmeye devam edin. En fazla iki kat üstüne çıkın. Yoksa doğal gözükmeyecektir.
Dudaklara koyu renk ruj sürerseniz dudağın hacmi ufalır, küçük görünür. Dolgun göstermek için açık renk ruj sürmek gerekiyor. Hatta açık renk lipgloss’la ıslak görünüm verirsek o zaman Angelina Jolie dudağına ulaşmak bile mümkün!

Göz altı torbalarını ve morluklarını kapatmak için: Göz altı morluk ve şişlikleri için öncelikle düzenli göz altı kremi kullanmak gerekiyor. Yapılan hatalardan biri açık renk kapatıcıyla göz altındaki morlukları kapatmaya çalışmak.

Bu göz altlarını gri gösterir. Varolan şişlik de olduğundan fazla durur. Eğer derin morluk ve şişlik varsa, ten renginizden bir ton koyusunu almanızı tavsiye ederim.

Sivilceli yüzler ne yapmalı?: Sivilceleri tamamen kapatamayız. Sadece daha az görünmesini sağlayabiliriz. Kırmızının üzerine kullanabileceğimiz en doğru renk içinde daha bej tonlar olan fondötenler.
Fondötenin likid değil, pudra olanı kullanılmalı. Bu yüzler kolay yağlandığı için bir süre sonra sürülen fondöten gidecektir. Yanımızda pudra bulundurarak gerektiği zamanlarda yüze sürerek parlamayı önleyebiliriz.

Tene göre makyaj nasıl olmalı: Aslında her ten rengine her makyaj uygulanabilir, bu tercihe bağlı. Günlük makyajda dikkat çekmek istenmiyorsa bronz tenliler, çok fazla renkli makyajdan kaçınmalı.
Tenin rengine göre makyaj yapılmalı. Açık tenlilere zaten pastel tonlarının tamamı çok yakışır. Onlar yüzlerini sertleştirecek renklerden kaçınmalı. Pastel ve yumuşak tonları tercih etmeliler.

Makyaj trendleri: ‘Senenin rengi mercan’
Kıştan çıktığımız için biraz daha renk görmek istiyoruz. İlkbahar-yaz sezonunda pastel tonlar var. Mercan rengi, makyajda en çok kullanılacak renk. Pembe, şeftali, mercan renkleri de ruj, allık, pudra olarak kullanılabilir.
Dikkat etmemiz gereken tek şey, hem gözde hem yanak hem de dudakta aynı anda aşırı renk kullanmamak. Bir odak noktası belirlemek lazım.
Yanaklarımızı ön plana çıkarmak istiyorsak renklerle göz ve dudağı geri planda bırakmalıyız. Özellikle gündüz makyajı yapılıyorsak göze, yanaklara ve dudağa yoğunlaşmak yanlış olur. Bu sene gelinler de pastel renkleri tercih etmeliler.

Takma kirpik modasını yakalayın...

Bu yıl takma kirpik modası var. Takma kirpiği bu sezon kullanmanızı tavsiye ediyorum. Herkese göre farklı uzunlukta ve abartılı şekillerde takma kirpikler var.
Takma kirpik bu sezon aynı zamanda değişim aracı olarak da kullanılacak. Çünkü kirpikleri olduğundan farklı göstermek çok moda. Kirpik yapınızla bu sene istediğiniz gibi oynayabilirsiniz.
Takma kirpikleri sadece bir gün kullanmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü uzun süreli kalanları dökülünce pek hoş durmuyor. Kendinize yakışanı bulmak için mutlaka bir makyaj uzmanına danışın.

Heykel suratlar yadırganmayacak

Bu sene kesinlikle üç boyutlu yüzler çok fazla var. Aydınlatarak ve koyultarak yüzü heykel gibi göstermek çok moda. Hem dudakta hem yanakta hem de göz üstünde parlak, ışıltılı ve ıslak görünümlü ürünler kullanmalıyız. Renk olarak da pastel renkli ürünleri tercih etmenizi öneririm. Ama bu makyaj malzemeleri pullu payetli olmasın. Yüzdeki makyaj yüze renkli cam yansıtılmış gibi olmalı.

Gelenekselin dışına çıkacağız

Bu sene makyajda geleneksel olmayan uygulamalar göreceğiz. Örneğin eyeliner’ın kuyruğunu gereğinden fazla uzatmak ya da yüze minik tatoo yapmak çok moda olacak. Ayrıca bu sene bronz renkli makyaj yapmak tekrar geri döndü. Sağlıklı ve hoş görünen bronz tonda makyajlar çok göreceğiz. ____

Doğru bilinen yanlışlar
Makyaj yapmadan cilt genelde temizlenmez. Ama bu yanlıştır. Makyaj yapmadan önce mutlaka cildi temizlemek gerekiyor. Yüzünü suyla temizlemeyi sevenler köpüren ürünleri kesinlikle göz çevresine değdirmesin. Bu ürünler göz çevresi için uygun değil, göz çevresini kurutur. Piyasada satılan göze uygun ürünleri kullanmak gerek. Suyla temizlemeyi sevmeyenler ıslak mendil şeklindeki yüz temizleyicileri ya da çeşitli makyaj temizleme losyonlarını kullanabilirler.

Göz makyajı pamuk üzerindeki ürünle hızlıca gözden çıkarılmaya çalışılır. Bu hareket kesinlikle yanlıştır. Önerim temizleyiciyi önce pamuk üstüne dökmek sonra pamuğu gözümüzün üstünde birkaç saniye bekletmek. Böylece makyaj yumuşayacak ve çözülecektir.

Makyaj malzemelerini genelde elimizin üstünde deneyerek alırız. Bu çok yanlış. Elimizin rengiyle yüz rengimiz farklıdır. Özellikle kapatıcıları, fondöteni ve ruju deneyerek almalıyız.

Yüzü makyaj öncesi mutlaka nemlendirmek gerekiyor. Cilt kuru da olsa yağlı da olsa neme ihtiyacı var. Yağlı ciltler yağsız nemlendirici kullanmalı.
Cildimize krem sürerken yaptığımız en büyük hata elimizle nemlendiriciyi yaymak. Nemlendirici cilde, özel fondöten fırçasıyla yedirilmeli.
Yüze yuvarlak hareketlerle nemlendirici dağıtılmalı. Göz çevresi ve dudaklar da ince uçlu, kapatıcı sürmeye uygun fırçalayla dağıtılmalı, yüz makyaj öncesi iyice nemlendirilmeli.

Fondöten kadınlar tarafından genelde ten rengindan çok koyu seçiliyor. Bu yanlış. Ya ten rengiyle bire bir aynı renkte seçilmeli ya da yarım ton açık, yarım ton koyu olanı tercih edilmeli.
Eğer fondöten üzerine yoğun makyaj uygulanacaksa daha açık tonda fondöten rengi seçilmeli. Koyu renkler gözü yorar. Fondöten de mutlaka fırçayla uygulanmalı.

Maskara seçimi yaparken genelde en yeni olanı alınır. Bu yanlış. İnce telli ve uzun kirpik yapısınız varsa dolgun gösteren maskara sürdüğünüzde kirpikleriniz yapış yapış görünecektir. Mutlaka kirpiğinize uygun maskarayı seçmeniz gerekiyor.

ROPÖRTAJ: MERVE ÖZAYTEKİN
mozaytekin@posta.com.tr

6

Haberin Devamı