Gündem Hiç yeni ayakkabısı olmadı

Hiç yeni ayakkabısı olmadı

Paylaş
Hiç yeni ayakkabısı olmadı

Edirne'de kirasını ödeyemedikleri için oturdukları evden atılan ve çadırda yaşam mücadelesi veren Özdemir ailesinin 4 yaşındaki kızları Kader'i hiç yeni ayakkabısı olmadı

Babaları yıllar önce kendilerini terk eden ve kirasını ödeyemedikleri için Gazimihal Mahallesi’nde oturdukları evden çıkartılan Özdemir ailesinin 6 ferdi, 2 yıl önce Bostanpazarı setboyu mevkiine naylon ve karton parçalardan yaptıkları zemini toprak derme çatma çadırda kalmaya başladı.

Bayram ve İsmail Özdemir kardeşlerin, topladığı hurdaları satarak geçimlerini sağlamaya çalıştığı aile, elektriği ve suyu olmayan çadırda insanlık dışı bir yaşam sürüyor.

ÇÖPTEN TOPLANAN ERKEK AYAKKABISI


2 yıldır çadırda yaşayan ve bu yaşına kadar hiç yeni ayakkabısı ve kıyafeti olmayan Kader’in kadersizliği ise yürek burktu. Annesinin çöpten topladığı büyük boy yırtık bir erkek ayakkabısını giyen Kader, yeni bir çift ayakkabı ile ailesine sıcak bir yuva istiyor.

"KIŞIN ÇOK SOĞUK OLUYOR"

Çadırda zor şartlarda yaşadıklarını belirten anne 46 yaşındaki Ayşegül Özdemir, “Çadır çok soğuk oluyor. Yakacak odun ve kömür bulamıyoruz. Çadırımızın içinde topladığmız ağaç parçalarını yakarak ısınmaya çalışıyoruz. Yardım bekliyoruz” dedi.

2 ay sonra askere gideceğini anlatan Bayram Özdemir ise, “Maddi sıkıntılar nedeniyle okula gidemedim. Okuma yazma bilmediğim için de kimse bana iş vermiyor.

Bir iş bulsam ailemi çadırdan kurtaracağım ama iş veren yok. Askere de gideceğim. Ailem ne yapacak bilmiyorum” dedi. Özdemir ailesininin bulunduğu bölgede ayrıca bir Roman aile de çadırda kalıyor.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE (DHA)