Gündem 'Hiçbir sokak köpeğinin bunu yapabileceğini düşünemiyoruz'

'Hiçbir sokak köpeğinin bunu yapabileceğini düşünemiyoruz'

Paylaş
'Hiçbir sokak köpeğinin bunu yapabileceğini düşünemiyoruz'

Eskişehir'de 34 yaşındaki Erinç Pütün'ün boş arazide hayvanların saldırısına uğrayarak yaşamını yitirmesi hayvan koruyucuları da üzdü

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, "Ölen arkadaşımız bizim gibi biriydi. Hayvan sever, hayvan korumacıydı. Zaten bu açıdan biz çok üzüldük. Hiçbir sokak köpeğinin bunu yapabileceğini düşünemiyoruz" dedi.



Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt ile Eskişehir Barosu avukatı Buket Ünlü Hatip, Erinç Pütün’ün ölümünden sonra kentte yaşanan olaylarla ilgili DHA muhabirlerine açıklamada bulundu. Dernek Başkanı Duygu Kurt, olayın Eskişehir’de yaşanmasından üzüntü duyduklarını ifade ederek, "Ölen arkadaşımız bizim gibi biriydi. Hayvan sever, hayvan korumacıydı. Zaten bu açıdan biz çok üzüldük. Ailesine sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Olay Eskişehir’de yaşandığı için de çok üzgünüz. Bu olay sonrasında yaşanan köpeklere karşı oluşan nefretten dolayı da çok üzgünüz" dedi.

BAŞKA BİR YIRTICI HAYVAN DA OLABİLİR

Kendilerinin de boş arazilerde zaman zaman köpekleri beslediklerini anlatan Duygu Kurt bugüne kadar başlarına böyle bir olayın gelmediğini söyledi. Kurt konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz de zaman zaman boş arazilerde köpekleri besliyoruz. Hiçbir zaman da böyle bir şey başımıza da gelmedi açıkçası. Tabi geç saatlerde, açık alanlarda olmak insanlardan dolayı tehlikeli. Açıkçası ben insanlardan dolayı çok korkarım o saatte dolaştığımda. Benim korkum daha çok insanlardan yana hayvanlardan yana değil. Boş arazide beslemenin bana göre riski yok, biz de yapıyoruz çünkü. Hiç böyle bir şeyle de karşılaşmadık şimdiye kadar. Başka bir yırtıcı hayvan tarafından da olabilir. Bildiğim kadarıyla aç bir hayvan saldırısı değil, yenmemiş. Karnını doyurmak için yapılmış bir saldırı değil en azından. Bizim düşündüğümüz, kafamızdaki şu oldu: Hayvanlara yerden kaldırmak amaçlı dokunmuştur, niye yatıyor diye çekiştirmiştir. Yaralanmaları, diş izleri o şekilde olmuştur diye düşündük."

TOPLUMU İKİYE BÖLDÜ

Olayın olu ifadelerini kullandı.

BİR KÖPEĞİN İNSANI ÖLDÜREBİLECEĞİNE İNANMIYORUM

Eskişehir Barosu avukatı Buket Ünlü Hatip de bir köpeğin insanı öldürebileceğine inanmadığını söyledi. Olayın herkesi üzdüğünü belirten Buket Ünlü Hatip şunları kaydetti: "Ben de hayvan severim, hayvan korumacıyım. Eskişehir’de maalesef böyle bir olayın yaşanması hepimizi gerçekten çok üzdü. Çünkü hayvan korumacı bir arkadaşımız vefat etti. Ailesine biz de baş sağlığı diliyoruz. Ancak Eskişehir’de yeni yeni sıkıntılar türemeye başladı. Çok fazla köpekler aleyhine haberler yapılıyor. Artık sokaklarda insanlar köpekleri görünce can havliyle kaçmaya başladı. Hayvanlara da olu

SOKAK KÖPEKLERİNDEN KORKMAMALARINI RİCA EDİYORUZ

Daha önce böyle bir olayın yaşanmadığını anlatan avukat Buket Ünlü Hatip, insanların köpeklerden korkmaması gerektiğini söyleyip, şöyle konuştu: "Herkesten sokak köpeklerinden korkmamalarını rica ediyoruz. Ben sürekli kedi, köpek besledim. Çevremizde hiç böyle bir olay yaşanmadı. Şu anda Eskişehir’de her gün köpek saldırısı varmış gibi, sanki her gün bir insan yaralanıyor, ölüyor gibi yanlış yönlendirmeler sonucu bir kamuoyu oluşturulmuş durumda. Bunun sonu da muhtemelen toplama kamplarına gidecek. Hayvanları kısırlaştırma bahanesiyle toplama kamplarına götürecekler. Herkes köpeklerini terk etmeye başladı. Bu da büyük bir sorun. Çünkü artık yenilebilecekleri korkusu oluşturuldu insanların üzerinde. Dün ben şöyle bir olaya şahit oldum. Köpeğimi gezdirirken herkes etrafımızdan kaçmaya başladı. Bir teyze köpek geçene kadar hiç kımıldamadan durdu. Ben de dehşet içerisinde kaldım. İnsanların psikolojisi gerçekten bozuldu. Lütfen biraz daha sağduyulu olunmasını talep ediyorum. Ölen arkadaşımızın kendisi ve ailesi de bir hayvansever. Bence bu çıkan haberler kendisini ve ailesini de üzüyordur. Ben bir hayvansever olarak ölmüş olsaydım, hayvan hakkında böyle bir haber yapılmasını gerçekten istemezdim. Ben biraz daha saygı duyulmasını istiyorum."

Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR, (DHA)